Folk strømmer ud i naturområderne

Mens store dele af samfundet er lukket ned på grund af coronakrisen, er naturen stadig åben og det er der mange danskere som nyder godt af. Ifølge Naturstyrelsen oplever de langt flere besøgende i de statslige naturområder end normalt for årstiden. Og det gælder ikke mindst på Vestamager med en stigning af besøgende på op mod 100%.

Naturpark Amager byder på store oplevelser for hele familien. Og der er plads til at holde afstand. Foto: Naturstyrelsen

Naturstyrelsen kommer med deres bud på hvad vi får tiden til at gå med nu, hvor blandt andet skoler, restauranter og seværdigheder er lukkede og mange forældre arbejder hjemme eller måske slet ikke arbejder:

Meget tyder på, at rigtig mange tager en tur i naturen. I de statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter over hele landet, oplever styrelsens medarbejdere mange steder markant flere besøgende end normalt. I udvalgte naturområder er der sat tællere op, der også viser en kraftig vækst i antallet af besøgende.

– Mens store dele af samfundet er lukket ned på grund af coronavirus, er naturen stadig åben. Vi oplever klart, at rigtig mange søger mod naturområderne for at få frisk luft og brænde ungernes energi af. Der er stadig god plads til at holde afstand langt de fleste steder, og er det sted, man har udset sig hjemmefra meget velbesøgt, er der gode muligheder for et alternativer, siger kontorchef i Naturstyrelsen Mads Jensen.

I Kongelunden er der ligeledes mange gode muligheder for at opleve naturen. Foto: Naturstyrelsen.

Skove nær byerne er populære

Fire ud af fem danskere har under 5 km til et statsligt naturområde. Og det er da også de by- og bolignære områder, der har haft en markant stigning i antallet af besøgende. I hovedstadsområdet har Naturstyrelsen f.eks. på Vestamager registreret en stigning i antallet af besøgende på helt op mod 100% hvilket er atypisk for årstiden, oplyser Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

-Meget kan tyde på, at danskerne har lyttet til myndighedernes anvisninger om, at man gerne må gå ud og nyde naturen, så længe man holder afstand til andre. Men også at man ikke skal køre land og rige rundt lige nu, siger Mads Jensen.

Fra Naturstyrelsen lyder opfordringen, at man gerne må fortsætte med at gå på opdagelse i naturen – der er stadig masser af steder med god plads til alle. Men man skal også være klar til at søge mod alternativer, hvis der er fyldt det sted, man havde udset sig. Og så skal vi alle husk at passe på hinanden ved at holde afstand.

På Amager findes der blandt andet Naturpark Amager som omfatter Amager Fælled, Kalvebod Fælled, Kongelunden og Dragør Sydstrand. Her er der plads til at boltre sig i det gode vejr.

Du kan også tage børnene med på sheltertur og bage snobrød over åben ild. Men husk at følge anvisningerne og hold afstand. Foto: Naturstyrelsen.
  • Naturstyrelsen har samlet flere end 150 digitale naturguider, måske finder du et interessant naturområde nær dig: https://bit.ly/33LsjsH
  • Sørg for at holde afstand til andre og følg anvisningerne på www.coronasmitte.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?