Godt nyt til storskralds- og haveaffaldsentusiaster – tirsdag åbner genbrugspladserne igen

Siden regeringen den 11. marts besluttede sig for trinvist at lukke Danmark ned, ramte det også storskralds- og haveaffaldsentusiasterne på Amager. Amager Ressource Center (ARC) fulgte sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at hindre smitte med coronavirus og har siden 16. marts været i nødberedskab og kun modtaget erhvervsaffald.

Foto: ARC

Det er Sundhedsmyndighederne som nu vurderer, at kommunerne kan åbne genbrugspladserne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges og Kommunernes Landsforening (KL) anbefaler på den baggrund at kommunerne åbner pladserne fra tirsdag den 31. marts.

ARC følger således også anbefalingen og åbner pladserne for private tirsdag. Åbningen vil ske med en række adgangsbegrænsninger, så pladserne kan sikre at både brugere og medarbejdere kan holde sikker afstand til hinanden. Af samme årsag skal man være forberedt på nogle trafikale problemer og kødannelse, oplyser bestyrelsemedlem i ARC Morten Dreyer i et facebookopslag.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen udviser tålmodighed, tager hensyn til hinanden og ikke mindst til de medarbejdere, der nu skal organisere pladserne på en anden måde. Jeg vil derfor opfordre til, at alle ikke kører afsted tirsdag morgen, og at man lige overvejer, om man kan vente med at aflevere sit affald i noget tid endnu,” siger Jacob Bjerregaard, formand for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg.

Herunder kan du finde din genbrugsplads på Amager:

Vermlandsgade
Herjedalgade 2-4
2300 København S
Kirstinehøj  
Kirstinehøj 25C
2770 Kastrup
Vægtergangen 
Vægtergangen 32A
2770 Kastrup
Dragør 
Bachersmindevej 15
2791 Dragør
Christiania 
Sydområdet 32
1440 Christiania
 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?