Lockdown sender amagerkanerne ud i naturen

Parkeringspladserne i Kongelunden er fyldt til randen. På skovstierne er der et leben af ryttere til hest, mountainbikes, børn på løbecykler og rulleskøjter. Hulebyggere og fuglekiggere pusler mellem træerne, mens andre kravler rundt og samler ramsløg til hjemmelavet pesto. Den nuværende lockdown har fået hele familien Danmark ud i naturen.

Kongelunden, Kongelundsfortet, Amager Strandpark i øst og Naturpark Amager i Vest. Amagers naturperler er mere besøgte under Danmarks lockdown end på en brandvarm sommerdag. Parkeringspladserne bugner, og politibiler patruljerer regelmæssigt for at sikre, at ingen forsamler sig mere end 10 personer ad gangen under forårssolen.

“Denne weekend har parkeringspladserne bugnet af biler, men folk har været gode til at holde afstand,” fortæller Christoffer Søe fra Dragør Ungdomsskole. Han plejer at stå i spidsen for Friluftsskolen i Dragør, hvor skoleklasser fra hele kommunen på skift besøger blandt andet Kongelundsfortet. Fortet bliver stadig brugt aktivt, selvom alle planlagte aktiviteter er aflyst.

Det er stadig muligt at gå ture uden at komme i nærheden af andre besøgende.

“Der er plads til flere besøgende,” fortæller Christoffer Søe, “helt specielt er det i disse tider at besøge Sydvestpynten med strandengene, Kongelundsfortet og Kongelundsskoven, da der er langt mellem flyene.”

Han anbefaler at gå en tur langs stranden, som er en af de sidste uberørte kyster i hovedstadsområdet, eller at nyde udsigten fra toppen af fortet eller udsigtstårnet, hvor man kan se helt til Stevns Klint og Skanør i Sverige. Fortet er åbent hver dag i dagstimerne, men toiletterne er aflåste for tiden.

På Amager Strand er cementstien også levende af børnefamilier i Christianiacykler og unge mennesker på rulleskøjter. En politibil cirkulerer i ny og næ ned forbi Sneglen for at sikre, at der ikke opstår store forsamlinger.

Sundhedsstyrelsen støtter op om turene ud af huset og anbefaler, at man holder sig fysisk aktiv i denne tid, mens Danmark er lukket ned, men at man naturligvis fortsat holder afstand – også udendørs – og følger regeringens retningslinjer.

Formand for Friluftsrådet Niels-Christian Levin Hansen opfordrer også til at få frisk luft hver dag til fordel for både det fysiske og mentale helbred – men selvfølgelig hele tiden følge regeringens anbefalinger.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?