Dragørs borgmester gør status efter 14 dage med coronavirus

En uvant situation – nu med et skær af hverdag, siger Dragørs Borgmester når han gør status på de første 14 dage med coronavirus i kommunen. Omstillingen fra normal service og mange kommunale tilbud til et nødberedskab og lukkede institutioner er ifølge borgmesteren gået rigtig godt.

Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup gør status efter de første to uger, hvor mange offentlige tilbud og institutioner har været lukkede for fysisk adgang på grund af risikoen for at udbrede smitte med coronavirus. Foto: PR

”Her i Dragør har borgerne taget nødvendigheden af indsatser til sig og generelt taget situationen med coronavirus roligt, men også alvorligt. Det gør mig stolt at bo i en kommune, hvor samfundssindet og forståelsen for det, myndighederne gør og anbefaler, er så stor, som den er.”

”Samtidig glæder jeg mig over, at der på nuværende tidspunkt fortsat ikke er borgere i hverken vores hjemmepleje eller på vores omsorgscenter Enggården, som er smittet med coronavirus.”

Ny Jobbank – vi har brug for dig

I sidste uge åbnede muligheden for, at borgere og medarbejdere kunne melde sig til Dragør Kommunes jobbank. Det har cirka 80 medarbejdere og 10 Dragør-borgere, valgt at gøre.

”Der er kun en ting at sige til dem, som har meldt sig frivilligt til vores corona-jobbank. Og det er 1.000 tak, siger Eik Dahl Bidstrup og fortsætter:

”Vi ved ikke, om vi får brug for at aktivere jobbanken i meget stor stil, men vi gør os i disse dage de første erfaringer. Og det har indtil videre gået godt. Vi har nu seks medarbejdere fra jobbanken tilknyttet Enggården og to-tre stykker tilknyttet Hjemmeplejen.”

Andre kreative initiativer

Selv om dagligdagen er væsentlig forandret på for eksempel Enggården, er der også små lysglimt, som da de flotte politiheste tog en rundering og viste sig frem til stor glæde for beboerne. Et andet eksempel er da Enggården i fredags havde arrangeret ’musik i det fri’ på græsset foran huset ved Strandjægervej 3, som flest beboere har udsigt til.

Også Klub Dragørs klubtelefon er et nyt og kreativt initiativ. Forældre og unge fra 7. klasse til og med de 18-årige kan ringe om, hvad som helst, hvis man har lyst til at tale med en klub-medarbejder. Det er et tilbud fra mandag til fredag kl. 13.30 til 17.30 – også i påsken.

Genbrugspladsen genåbner

Genbrugspladsen har de første 14 dage kun været åben for aflevering af erhvervsaffald, men ikke for borgernes private affald, genbrugsmaterialer og haveaffald. Den ordning har myndighederne nu genvurderet efter, at perioden for nedlukning blev forlænget til efter påske. Resultatet er, at genbrugspladsen i Dragør åbner igen tirsdag den 31. marts 2020 kl. 10.

Læs også: Genbrugspladserne åbner igen for private

Nødpasning og fjernundervisning

Langt de fleste familier har fundet andre pasningsmuligheder af de yngste, men der er også mulighed for nødpasning.

Eik Dahl Bidstrup fortæller: ”Status hos os er, at alle, som har bedt om nødpasning, har fået det. Ingen er blevet afvist. Og vi har plads til flere. På nuværende tidspunkt, altså her i uge 3 for nedlukningen, er der 13 børn fra 0-6 års-området og tre SFO-børn i nødpasning frem til påske.”

Fjernundervisningen har også fungeret i nu to uger. Eik Dahl Bidstrup fortæller: ”Generelt er, at det gået rigtig godt. Medarbejderne har taget handsken op og kastet sig over opgaven med krum hals. I starten måske endda så meget, at nogle forældre har følt sig overvældet af forventningerne, men det har efterhånden fundet sit rette leje.”

Når omstilling bliver til hverdag

”Det er nærmest paradoksalt, hvordan en helt igennem uvant situation for samfundet, for borgerne og for Dragør Kommune, så relativt hurtigt også har fået et skær af hverdag over sig,” siger borgmester Eik Dahl Bidstrup og slutter:

”Vi skal fortsætte med at stå sammen – hver for sig. Altså holde afstand, ikke forsamle os mere end 10 personer ad gangen, vaske hænder, nyse i ærmet og så videre. Jo bedre vi er til det – des hurtigere vil samfundet kunne komme tilbage til normalen igen.”

 

Seneste artikler

Gymnasieelever til kinesisk efterårsfest

På Ørestad Gymnasium kan eleverne vælge kinesisk som valgfag. Det er atypisk at kunne studere kinesisk allerede i 1.g. Men gymnasiets elever er ikke i tvivl; kinesisk er et spændende fag, der åbner mange døre. I september var kinesiskelever fra 1.g til efterårsfestival i Kinesisk Kulturcenter, hvor de fik anledning til at prøve deres kundskaber af i praksis.

 
 

Fik du læst?