14 dage inde i coronatid – Tårnbys borgmester gør status

Med den seneste udmelding fra regeringen om en mulig og forsigtig genåbning af vores samfund efter påske, så lysner det jo heldigvis i horisonten, lyder det optimistisk fra borgmesterkontoret i Tårnby når Allan S. Andersen gør status efter de første 14 dage i coronatid.

“Jeg er som borgmester utrolig glad for den måde, hvorpå krisen er blevet håndteret i Tårnby. Det er virkelig opløftende at se, hvordan frivillige, medarbejdere og borgere har formået at få tingene til at glide i en svær tid. Sammenholdet gør os stærkere, når vi kommer ud på den anden side”, skriver borgmester Allan S. Andersen sin 14-dages corona statusmeddelelse. Foto: PR

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen er dog også helt enig med Statsminister Mette Frederiksen om forudsætningen for, at samfundet – og dermed også Tårnby kommune – igen kan åbne er, at vi holder fast i den strategi regeringen har lagt. – Vi skal alle fortsat følge rådene om afstand, vi skal vise hensyn, vi skal ikke forsamle os, siger borgmesteren i et statusopslag på Facebook som fortsætter:

– Ligesom i resten af landet, så stiger ledigheden i Tårnby Kommune, som følge af krisen. Især har vi oplevet, at der er sket en stigning af nye modtagere af dagpenge og af sygedagpenge.

– Selvom Jobcentret og Tårnby Ungecenter holder fysisk lukket, arbejder medarbejderne fortsat på at nedbringe ledigheden. Det gør de blandt andet ved at øge antallet af samtaler med borgerne og holde en tæt kontakt med kommunens virksomheder.

– Arbejdet med misbrugsbehandling fortsætter også under lockdown-perioden. Borgere der ønsker behandling vil stadig kunne få udleveret medicin og få de samtaler, de har brug for. For at begrænse smitterisikoen, vil en stor del af behandlingen foregå over telefon eller computer.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling under lockdown-perioden på kommunens hjemmeside under Sundhed og Forebyggelse.

– I Tårnby Kommune opretter vi en jobbank med gode kræfter til at stå sammen mod corona-virussens konsekvenser. Vi søger derfor efter studerende, ledige og pensionerede inden for det sundhedsfaglige og det pædagogiske område.

– Det kunne f.eks. være læger, sygeplejersker, pædagoger, SOSU-medarbejdere, medicin- og sygeplejerskestuderende. Mere information og mulighed for ansøgning vil hurtigst muligt være at finde på kommunens hjemmeside.

– Jeg kan fortælle, at Tårnby Kommune er klar til at tage i mod de ekstraordinære udskrivelser af patienter fra hospitalerne. Kommunerne skal nemlig løfte den opgave for at frigive plads på hospitalerne.

Et team bestående af kvalificerede sygeplejersker og assistenter fra ældreplejen er oprettet, og kan varetage den nødvendige færdigbehandling af patienterne i samarbejde med de praktiserende læger, står der videre i statusmeddelelsen fra Allan S. Andersen.

Ifølge borgmesterns meddelelse har kommunen 38 midlertidige døgnpladser på Irlandsvej, hvor der er minimum 20 sengepladser klar til en eventuel nødvendig færdigbehandling af patienter og der derudover kan teamet ligeledes varetage færdigbehandlingen i eget hjem, hvis hospitalet skønner, at det kan lade sig gøre.

  • Der vil som udgangspunkt ikke blive udskrevet patienter med påvist corona-smitte til disse pladser.
  • Der vil fortsat være pladser til de borgere, som almindeligvis udskrives til døgnplads på Irlandsvej.

Borgmester Allan S. Andersen oplyser afslutningsvis, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen af kommunens medarbejdere på plejehjemmene og i hjemmeplejen, som er testet positiv med COVID-19.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?