Movia tilpasser afgange på busser og lokaltog

Movia tilpasser bus- og lokaltogsdriften til den aktuelle situation og kører med færre afgange foreløbig til og med d. 13. april. Har du mistet din tidlige morgenafgang, kan du køre med plustur og flextur.

Flere danskere arbejder hjemme og undlader at benytte sig af offentlig transport under den nuværende lock down-periode. Det får Movia til at sænke antallet af afgange med busser og tog, så de passer til den aktuelle situation. Ændringerne træder i kraft mandag 30. marts og varer indtil videre frem til og med 13. april 2020.

Busafgange og lokaltogsdriften reduceres med ca. 35 procent

Omlægningen betyder konkret, at busserne i Storkøbenhavn på hverdage vil køre efter lørdagskøreplanerne, mens busserne i resten af hovedstadsområdet og i Syd- og Vestsjælland på hverdage vil køre efter feriekøreplanerne. I weekenden kører busserne efter de normale weekendplaner. Det svarer samlet til, at antallet af busafgange og lokaltogsdriften reduceres med ca. 35 pct.

Movia har som led i planlægningen haft særligt fokus på de tog- og buslinjer, der sikrer forbindelse til hospitalerne, hvor Movia har prioriteret et fortsat højt serviceniveau. Dermed kan det kritiske personale i for eksempel sundhedssektoren fortsat komme på arbejde.

Tilpasningen i antallet af afgange vil ikke give pladsproblemer i busser og lokaltog, vurderer Movia og minder i den forbindelse kunderne om, at de fortsat skal vise hensyn, holde afstand og rejse uden for myldretid.

Flere sygemeldinger fra chauffører og lokofører

Busoperatører og Lokaltog oplever lige nu et øget antal sygemeldinger blandt chauffører og lokofører, selvom selskaberne har taget flere forholdsregler og blandt andet skærmet chaufførerne ved kun at bruge bussernes bagerste døre.

Tiltagene skal være med til at undgå personalemangel og sikre, at der kan opretholdes en stabil drift i de kommende uger, selv hvis antallet af sygemeldinger stiger de kommende uger.

Rejs med plustur og Flextur uden for køreplanerne

I forbindelse med omlægningerne har nogle rejsende mistet deres tidlige morgenforbindelser. Til dem tilbyder Movia fra onsdag d. 1. april mulighed for kørsel med plustur og flextur fra kl. 4 om morgenen – to timer før normal køreplan. Tiltaget skal sørge for at, at borgere, der varetager samfundskritiske opgaver, stadig kan nå at komme på arbejde. Tilbuddet vil også kunne benyttes i weekenden.

Tårnby Kommune tilbyder plusture, mens Københavns Kommune og Dragør Kommune ikke er omfattet af samarbejdet. Flexture udbydes af Københavns Kommune. Man kan finde information om hvilke kommuner, der tilbyder plustur og flextur på moviatrafik.dk under flexkunde.

De ændrede køreplaner vil fremgå af Rejseplanen fra 27. marts 2020 og dinoffentligetransport.dk.

Seneste artikler

 

Fik du læst?