Luftens coronahelte – SAS’ historiens længste non-stop flyvning henter danskere hjem fra Peru

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS er i skrivende stund på vingerne i et af selskabets helt nye Airbus A350-900 på den hidtil længste non-stop flyvning i selskabets historie. Knap 200 skandinaviske statsborgere er med ombord på flyet der forventes at lande i Kastrup fredag morgen kl. 08.00.

Hagbard Viking på vej fra Lima i Peru til København hvor det forventes at lande fredag morgen kl. 08.00. Foto: SAS/Instagram

Flyet med rutenummer SK7030 ankom torsdag morgen kl. 08.00 lokal tid i Jorge Chávez International Airport i Peru og når flyet torsdag aften letter med kurs mod København skal det tilbagelægge intet mindre en 11.086 kilometer. Den største afstand et SAS fly nogensinde har tilbagelagt non-stop. Med andre ord så bliver der skrevet SAS historie i timerne frem til fredag morgen kl. 08.00 når SK7030 planmæssigt sætter hjulene på asfalten i Københavns Lufthavn.

SK7030 på vej fra Peru til København. Klokken 00.05 den 3. april. Grafik: flightradar24.com

Ombord på flyet vil der være omkring 290 passagerer, hvoraf de 200 er skandinaviske statsborgere, der har været strandet i Peru siden myndighederne lukkede grænserne og begrænsede luftfartstrafikken globalt. Det har været årsag til at mange danskere er blevet ufrivilligt fanget i lande uden for Danmark.

Udenrigsministeriet har siden arbejdet intensivt på at få arrangeret en særflyvning som kunne få de strandede skandinaviske statsborgere hjem fra Peru og med hjælp fra lokale danskere i Peru, er det til sidst lykkedes. 

Besætningen “Luftens helte” ombord på SK7030. Udover piloter og cabin crew er med ombord desuden repræsentanter fra Politiet, Forsvaret og to udsendte diplomater fra Udenrigsministeriet. Foto: UM

Passagererne skal selv betale for billetten hjem til København. Billetpriserne er 7.500 kroner for økonomiklasse, 10.500 på Plus-klasse og 13.500 kroner på Business, oplyser flysitet check-in.dk

I kontrast til de historiske 11.086 kilometer som SK7030 tilbagelægger fra Peru til København er de længste SAS-ruter i dag ruten fra København til Tokyo-Haneda lufthavnen i Japan med 9.069 kilometer og ruten fra København til Los Angeles er på 9.007 kilometer.

Du kan følge SK7030 via Flightradar24.com i linket her

https://www.instagram.com/p/B-fZcDWnniP/

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?