Ingen grund til indkøbspanik i Påsken

Normalt skal de større butikker holde lukket skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag, men på grund af coronakrisen har regeringen valgt at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

De forlængede åbningstider hen over påsken sker i bestræbelserne på at mindske indkøbspresset i forbindelse med de traditionelt store indkøbsdage og for at undgå unødige kødannelser og at for mange mennesker samles på et sted.

Det får nu også Politiet til at komme med en opfordring om at gøre brug af daglivarebutikkernes forlængende åbningstider hen over påsken og sprede indkøbene og dermed skabe mere plads mellem kunderne for derved at mindske risikoen for smittespredning af coronavirus/covid19.

”Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen”, siger Rispolitiets Kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.

De gode råd gælder selvfølgelig også, hvis du planlægger at tage i plantecenter eller byggemarked i påsken, skriver Rigspolitiet i deres meddelelse.

”Et smil er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Det gælder også, selvom man står et par meter fra hinanden”, afslutter Anders Frandsen i sin opfordring til at tage den med ro og sprede sine påskeindkøb.

I daglivarehandlen opfordrer man ligeledes til at lade børnene blive hjemme når der skal handles og i bedste fald handle alene. Dette skal også medvirke til at skabe bedre plads i butikkerne og derved begrænse smitterisikoen. Og ellers blot følge vejledningerne om at holde afstand, spritte hænderne, vise hensyn og føler man sig sløj eller syg opfordres man til at blive hjemme.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »