Der var et par dage hvor jeg tænkte nu går det helt amok

Kort efter, at statsministeren havde sagt, man ikke skulle hamstre, havde Rema 1000 på Præstefælledvej udsolgt af konserves og toiletpapir. Måske er det et tilfælde, men butiksassistent Brian Schultz oplevede det som om, stemningen ændrede sig, da dronningen havde været på tv og minde om, at man skal opføre sig ordentligt.

Det krævede en dronning at få danskerne til at at lade være med at hamstre, mener butiksassistent Brian Schultz

Serie: Når corona er en del af jobbet

Man kan godt få lyst til at kalde dem helte. Selv vil de sige, at de bare passer deres job. Men hvor vi andre kan forskanse os hjemme i en sky af sprit, passe os selv og det helt nære, er de nødt til at gå ud i samfundet. Det betyder, at de er mere eksponerede for smitte, og det betyder også, at de har et andet blik for, hvad corona-krisen gør ved os mennesker. Her fortæller butiksassistent Brian Schultz om, hvordan corona ændrede danskernes adfærd i supermarkedet.

Af Pia Melander Guilbert

– I begyndelse, da folk begyndte at tale om corona-virus, tog jeg det ikke helt seriøst. Jeg syntes, de overreagerede. Sådan tænker jeg ikke mere. Nu er mit fokus på, at folk skal føle sig trygge, når de handler hos os: At sørge for, at der er rent, at vaske hænder ofte, og at der hele tiden ligger plastichandsker og håndsprit klar til kunderne. 

Da dronningen satte Danmark på plads

– Da statsministeren lukkede Danmark ned, var der et par dage, hvor jeg tænkte: nu går det helt amok. Hun sagde, at man skulle lade være med at hamstre, og folk gik ud og gjorde det stik modsatte. Vi nåede at få udsolgt af konserves, brød, toiletpapir og mejerivarer. Det gav en del ekstra arbejde. Måske er det et tilfælde, men efter dronningen lige fik mindet om, hvordan man skal opføre sig, synes jeg, det ændrede sig. Der er ikke det samme pres længere, selvom folk køber stort ind. Jeg vil tro, de fleste køber til 3-4 dage ad gangen, og det er meget få, der stadig kommer hver dag.

– I det store hele er jeg faktisk overasket over, hvor godt kunderne har håndteret det. Vi har fået mange positive tilkendegivelser, og folk er generelt gode til at overholde hygiejnereglerne og holde afstand.

Hellere på arbejde end sidde derhjemme

– Jeg har arbejdet i butik det meste af mit liv. Lønnen er ikke den højeste i min branche, men jeg har altid prioriteret at lave noget, jeg godt kunne lide. Kundekontakten, kollegaerne og at få en afdeling til at se pæn ud er det, der tiltaler mig mest ved jobbet.

– Lige nu er jeg selvfølgelig bevidst om, at der er en større risiko for smitte, når man er omgivet af mange mennesker, og jeg tager mine forholdsregler, men jeg går ikke på arbejde og tænker, at jeg er bange for at få corona-virus. Faktisk er jeg glad for at kunne opretholde en hverdag, der ligner den, jeg havde før. Hvis jeg skulle sidde derhjemme, ville det blive for dystert med alle de informationer og dårlige nyheder, der vælter ind over os hele tiden.

Seneste artikler

 

Fik du læst?