Grøn Amager aflyst

Amagers helt store sommerfest Grøn Koncert på 10´øren er aflyst som følge af regeringens nye coronatiltag. Det sker sammen med en række store danske festivaler som nu er aflyst. Dette års Grøn koncerter var ellers planlagt til blive skudt igang på Amager den 16. juli. Men det er nu aflyst på ubestemt tid.

Foto: Grøn/Morten Rygaard

Meddelelsen fra Muskelsvindfonden som er arrangør af Grøn kom på baggrund af statsministerens seneste pressemøde den 6. april, som gør at det ikke vil være muligt at afvikle Grøn 2020 som planlagt.

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi havde set frem til endnu en traditionel Grøn sommer, hvor musik og hygge var i centrum. Vi havde glædet os til at fylde hele Danmark med en følelse af fællesskab og fysisk samvær efter denne lange periode, hvor vi kun har været sammen hver for sig. Men vi forstår bevæggrundene for – og bakker op om – regeringens beslutning om at forbyde større forsamlinger hen over sommeren. Det vigtigste er, at vi alle har det godt, og at vi som fællesskab kan klare os igennem denne svære tid med COVID-19.” 

“Vi har ikke været underrettet om det nye påbud, men vi kan forsikre jer om, at vi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvad der skal ske med koncerterne. Alle billetkøbere vil modtage en særskilt mail omkring dette, så snart vi er afklarede. Vi håber på, at I har tålmodighed med os i denne forbindelse.” 

“Vi vil sammen med samarbejdspartnere og leverandører i den kommende periode, arbejde hårdt på at afklare de konsekvenser som COVID-19 og statsministerens udmelding medfører for Grøn Koncert. Vi håber at se Jer alle igen til Grøn!, skriver Grøn i deres pressemeddelelse.” 

Foto: Grøn/Morten Rygaard

Rammer Muskelsvindfonden

Grøn Koncert er oprindeligt en gave fra Tuborg til Muskelsvindfonden og har været et af de helt store indsamlingsbidrag til foreningen. Foreningen arbejder nu på højtryk for præcist at finde ud af, hvilke konsekvenser det har for alle aktiviteter, oplyser Muskelsvindfondens indsamlingschef Theis Pedersen.

– Vi havde glædet os til endnu en sommer med oplevelser og vigtig indsamling til Muskelsvindfonden. Men vi forstår bevæggrundene for – og bakker op om – regeringens beslutning om at forbyde forsamlinger. Det vigtigste er, at vi alle har det godt, og at vi som fællesskab kan klare os igennem denne svære tid med COVID-19. Det er nyt for os, at COVID-19 får disse konsekvenser, men vi kan forsikre jer om, at vi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvad der skal ske med samtlige arrangementer. Vi håber på, at I har tålmodighed med os i denne forbindelse, men tøv endelig ikke med at spørge, hvis der er noget, I mangler svar på, som I tænker, vi måske ved. En ting er sikkert: Vi glæder os til at se jer alle sammen så snart som muligt!, siger Theis Pedersen.

Det er endnu uvist præcist, hvad det vil betyde for Muskelsvindfondens økonomi. Direktør for Muskelsvindfonden Henrik Ib Jørgensen siger:

– Vi kan ikke med sikkerhed sige noget endnu, men indtil videre har regeringen lavet støttepakker med masser af fornuftige elementer. Vi arbejder for at afklare eventuelle uklarheder. Statsministeren meddelte også, at de er villige til at kigge på de dele af hjælpepakkerne, som ikke er tilstrækkelige.

Grøn´s historie

I 1982 forærede Tuborg en gratis koncert til Dyrehavsbakken i anledning af forlystelsesparkens 400 års fødselsdag.

Året efter blev ”gaven”, nu under navnet Grøn Koncert, sendt på landevejen med et andet formål end bare at være en koncert: Fra da af handlede Grøn Koncert om Mennesker med Muskelsvind, og overskuddet skulle derfor gå til Muskelsvindfonden, som også i praksis håndterede koncerterne. Det nye, helt ukendte koncept med gratis koncerter, mange frivillige og det velgørende formål blev fra starten en stor succes.

Siden dengang har Grøn Koncert givet hundredetusindvis af mennesker store oplevelser, musikalske såvel som sociale, og vi er vokset i anseelse. Ikke mindst på grund af de mange frivillige der igennem tiden har lagt muskler til de der ikke selv har nok, og som mere end noget andet har givet os en identitet.

I dag er Grøn Koncert en elsket tradition i Danmark, både hos musikere, publikum og dem det hele drejer sig om: Mennesker med handicap.

Kilde: Grøn/Muskelsvindfonden

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?