Amagerbutikkerne: ”Det er vigtigere end nogensinde at handle lokalt”

Coronakrisen har gjort det svært at være forretningsdrivende, og alle har et ansvar, hvis vi ønsker os at beholde et lokalt handelsliv på den anden side af krisen. De lokale erhvervsdrivende må tænke ud af boksen, og de lokale kunder må bakke tiltagene op. Amagerbutikker er nemlig noget, vi har sammen. Alle sammen.

Morten Stensgaard, citykoordinator i Amager Butikkerne, opfordrer til, at vi husker at handle lokalt.

Coronakrisen har buret befolkningen inde og afskrækket de fleste fra at handle andet end de streng nødvendige dagligvarer. Det gør selvsagt livet vanskeligt for mange små butikker, som lever af den daglige, uformelle kontakt til folk på Amager.

Foreningen Amager Butikkerne stiller skarpt på alle de butikker, der nu forsøger at tænke ud af boksen, så vi alle stadig kan handle lokalt.

”Det er vigtigere end nogensinde at handle lokalt,” udtaler Morten Stensgaard, der er citykoordinator i foreningen.

”Coronakrisen har vist os, i hvor høj grad vores lokale Amagerbutikker er noget, vi har sammen. De er her, fordi folk synes, det har værdi at have en lokal slagter, blomsterhandler og ølbar.”

Selvom øen er delt op i tre kommuner, oplever Morten Stensgaard, at der altid har været en fælles bevidsthed om, at man først og fremmest er fra Amager, og at man skal stå sammen lokalt. Og det er særligt vigtigt nu, hvis vi vil beholde vores mangfoldige handelsliv.

Frisk haneaftappet øl to go

Morten Stensgaard oplever, at de lokale forretninger er gode til at tænke ud af boksen og skabe nogle tilbud til deres kunder, som gør det muligt at drive forretning under de særlige omstændigheder.

Bootleggers Craft Beer Bar på Holmbladsgade har for eksempel lavet en “Tap-Take-Away”, hvor du kan købe en flaske frisk haneaftappet øl med hjem. Menukortet skifter som altid løbende, så der er grund til at komme mere end én gang.

Th. Sørensen og Gastronetten Smørrebrød har begge lavet udbringningsmulighed, så man kan få de højtbelagte stykker leveret lige til døren.

Bristol Blomster har gjort al levering gratis for de bestillinger, de får over nettet frem til d. 13. april.

Stella Alice og Peanuts, der begge sælger dametøj, har flankeret deres tilbud med en leveringservice, så man kan få tøjet til hjemmeadressen.

Krisen vil passere – men der skal handles nu

”Coronakrisen vil som alle andre kriser passere, men den viser os, at vi selv kan være med til at skabe det byliv, vi ønsker. At Amagerbutikkerne er noget, vi har sammen,” siger Morten Stensgaard.

I området omkring Amagerbrogade ligger tøjbutikker, boghandlere, antikvariater og cykelsmede side om side med caféer, restauranter og barer. Men den store diversitet i det lokale handelsliv er kun mulig, fordi vi fortsætter med at handle lokalt, påpeger citykoordinatoren.

”Vi vil fra foreningen Amager Butikkerne opfordre til, at man undersøger de lokale butikkers hjemme- og facebooksider. De er spækket med gode tilbud og leveringmuligheder. Og når man handler lokalt, sørger man samtidig for, at vi alle, sammen kommer igennem krisen,” afslutter han.

Seneste artikler

 

Fik du læst?