Eventfirma tilbyder gratis og lovlige karantænefester hjemme hos dig selv

I Københavns Sydhavn mødtes 200 mennesker til en højst usædvanlig nabofest. Iklædt trådløse høretelefoner dansede, skålede, sang og hujede beboerne til hinanden fra deres vinduer og altaner. Arrangørerne bag karantænefesten tager nu konceptet på turné i baggårde og på gader over hele landet. Og du kan ansøge om at få festen hjem til dig.

Silent Events samler normalvis store menneskemængder til det, de kalder Silent Disco. Her får deltagerne trådløse høretelefoner på og danser rundt til musikken i en lydløs fest. Men som de fleste andre, har de også været nødt til at lægge stilen og hverdagen om.

Nu lancerer de et nyt koncept til dem, der bor i lejlighed og trænger til at “komme lidt ud”. En karantænefest, som kan samle mere end 1000 mennesker – hver for sig. Høretelefoner leveres til døren ved alle lejligheder og DJ’s spiller nede på gaden, mens lyden streames til høretelefonerne hos de mange beboere. De trådløse høretelefoner har tre forskellige kanaler, som man skifter med et klik, og musikken kommer fra live DJs som står på gaden og mixer i forskellige genrer.

Alle andels- og ejerforeninger kan søge om at at få en gratis karantænefest og alt foregår efter donations-princippet.

“Det skal gøres tilgængeligt for flest muligt, så vi kan sprede noget glæde, håb og fællesskab. Og så stoler vi på, at donationerne kan hjælpe os igennem en tid som økonomisk er vildt udfordrende,” siger direktør Simon Frederiksen og understreger at alle forholdsregler omkring sikkerhed bliver taget.

Ved premierefesten i Sydhavnen var den yngste deltager 7 år gammel, og den ældste over 90. Ejerforeningens bestyrelsesformand Martin Nørgaard Petersen udtaler:

Selvom beboerne stod i hver deres lejlighed lykkedes det Silent Events at skabe en følelse af fællesskab mellem naboer. Vi er i bestyrelsen meget imponerede over, hvor vellykket arrangementet var og er glade for at både unge og gamle havde lyst til at deltage.”

Alvor i legen

Psykolog Mikkel Albertsen peger på, at det kan være vigtigt at opleve og lege i fællesskab, selvom vi befinder os midt i en krise.

Psykologisk set er der faktisk alvor i legen. Vi oplever fællesskab i at lytte til musik, danse og bevæge os sammen. Det kan aktivere kroppens eget apotek og frigive stoffer som oxytocin, endorfin og serotonin. Biokemi der øger vores velbefindende og hjælper hjernen til at se lysere på tingene. Det er både kreativt og meningsfuldt at byde Coronaen trods med arrangementer af denne slags,” fortæller han.   

Hemmelige lokationer

I hele april turnerer Silent Disco rundt til gader og baggårde for at holde fællesskabsfest. Du kan sende en ansøgning, hvis du drømmer om en stor karanænefest på blokken: bit.ly/lockdown-tour2020

For at undgå at folk stimler sammen i gadebilledet holder Silent Events lokationerne for deres fester hemmelige, men på Facebook kan man følge festerne, når de livestreames.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Lokal farvehandel på museum

En ny fotoudstilling sætter fokus på helt særlige butikker. Dragør Nyt har talt med en af skaberne, der forklarer, hvorfor en helt speciel Dragør-butik er med.

 
 

Fik du læst?

DMI advarer om risiko for skybrud. Arkivfoto: TorbenStender.

Risiko for skybrud i hovedstadsområdet

DMI har udsendt en varsel om lokale skybrud i hovedstadsområdet fra fredag den 12. juli kl. 20.00 til lørdag den 13. juli kl. 20.00. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, advarer om potentielle oversvømmelser og opfordrer til ekstra forsigtighed. Ifølge DMI’s prognoser kan kraftige regnskyl medføre alvorlige oversvømmelser, som især kan ramme veje.

Læs mere »