Omtalt på CNN: Michelin-restaurant på Amager laver mad til hjemløse

Amagers tostjernede Michelin-restaurant Alchemist er kendt for at have fokus på klima, bæredygtighed og dyrevelfærd. På den måde falder det godt i tråd, at stedet har kastet sig over mad til hjemløse under krisen, og det er så god en historie, at CNN har været forbi.

Af Pia Melander Guilbert

Der er langt fra de 50 retter, kokken Rasmus Munk plejer at servere for sine gæster i Alchemist på Refshaleøen til den kæmpe gryde vilde ris i tomatsovs, han er ved at tilberede, da CNNs reporter kigger forbi, men historien er så god, at den nu kan gå verden rundt: Mens corona-krisen har lukket den tostjernede Michelin-restaurant for dyrt betalende gæster, har køkkenet valgt at lave mad til hjemløse.

– It´s back to basics, good, decent food, forklarer Rasmus Munk i indslaget, med overskriften: Meals here can cost $700. Now this restaurant feeds the homeless.”

Se det i linket her

Alchemist omtales i indslaget som nyeste stjerne i en by, der er kendt for sine verdensklasserestauranter. Klima, bæredygtighed og dyrevelfærd er emner, Alchemist normalt viser en holdning til i sit holistiske køkken. At rette fokus mod de hjemløse under krisen, falder i god tråd. I samarbejde med Hus Forbi sørger Alchemist blandt andet for mad til hjemløse Frank, som også er med i CNNs indslag. Han er i karantæne, da han muligvis er smittet med Covid-19, og uden madlevering fra Hus Forbi, ville han ikke få noget at spise.

Mange herberger og varmestuer er i øvrigt lukket ned under krisen. Derfor spiller hjælpen fra Alchemist en særligt vigtig rolle. Rasmus Munk fortæller i indslaget, at han indtil videre har skaffet midler til at sørge for mad til de hjemløse seks måneder frem.  

På Alchemists facebookside omtaler Rasmus Munk sit frivillige arbejde for at hjælpe de hjemløse som operation ”Junk Food”. 

Fotocredits: Alchemist, dreyersfond.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?