Ønsk dronningen tillykke med blomster til de ældre

Dronning Margrethe fylder 80 år i dag og har frabedt sig blomster. I stedet ønsker hun, at buketterne gives til de ældre, som lige nu har det særlig svært på grund af corona-krisen. AmagerNyt tog forbi Enggårdens plejehjem med blomster til Inge. 

Dronning Margrethe har frabedt sig buketter på sin fødselsdag. I stedet ønsker hun, at blomsterne gives til andre ældre.

Af Pia Melander Guilbert 

– Solen skinner, men ih hvor det blæser… Hun skal nok heller ikke nogen vegne, siger 87-årige Inge. Vi står på behørig afstand foran indgangen til Plejecenter Enggården i Dragør.

Amagernyt har taget blomster med og på forhånd sikret sig, at det er i orden, vi kigger forbi. Inge smiler og lægger buketten ned i kurven på sin rollator.

Anledningen er Dronning Margrethes 80års fødselsdag, der skulle have været fejret med pomp og pragt. Det fik corona-virus lagt en dæmper på. Alle planlagte fejringer er aflyst. Det er heller ikke muligt at møde personligt frem og skrive en hilsen i Det Gule Palæ. I stedet er der oprettet en gratulationsliste på kongehusets hjemmeside, oplyser hoffet.

Send en hilsen her: http://kongehuset.dk/

På kongehusets hjemmeside kan du også se den portrætserie, dronningen har fået lavet i anledningen af 80-årsdagen. 

Kage og portvin

Normalt modtager dronningen mange blomster på sin fødselsdag. Det har hun frabedt sig i år, og i stedet ønsket, at buketterne gives til nogle af alle de ældre, der har det særlig svært for tiden, fordi de ikke kan få besøg af deres pårørende.

Det forlyder, at blomsterforretninger landet over har haft særlig travlt, og på Enggården har man allerede modtaget både blomster og chokolade. Senere i dag kommer Lions Club forbi med en lille blomst til alle beboere. Der er kage og portvin, og i aften bliver der serveret lækker mad. Inge har fulgt med i fjernsynet hele formiddagen.

– Jeg har altid holdt meget af de kongelige. Som barn havde jeg et puslespil med de tre små prinsesser, fortæller hun.

Inge ved godt, at det er dronningen, der har ønsket, at blomsterne gives til de ældre.

– Det er så pænt og betænksomt af hende, mange tak. 

87-årige Inge holder meget af kongefamilien og blev glad, da Amagernyt kom med blomster i anledningen af dronninges fødselsdag.

Morgenvækning og fællessang

Og selvom dagen bliver noget mere stille, end både Hendes Majestæt Dronningen og den danske befolkning havde forestillet sig, er dronningen ikke ladt helt alene på slottet. Af kongehusets hjemmeside fremgår det, at Dronning Margrethe i morges fik sunget fødselsdagssang af personalet på Fredensborg Slot, og Enggårdens beboere var naturligvis også med, da danskerne klokken 12 sang fællessang for dronningen. 

Klokken 19 i aften taler Hendes Majestæt Dronningen til folket. Talen transmitterets direkte fra Fredensborg Slot på DR og TV2.

Seneste artikler

 

Fik du læst?