Nu kan du også få takeaway fra Dragør Bibliotek

Nu åbner Dragør Bibliotek på Vestgrønningen for bestilling af takeaway. Bestil en bogpose med din favoritlitteratur, -lydbøger eller -film til afhentning på biblioteket.

Nu kan du bestille en pose bøger, lydbøger eller film til afhentning på biblioteket. Du bestiller gennem en formular på nettet eller ved at ringe til biblioteket på udvalgte tidspunkter. Biblioteket pakker materialet til dig og giver dig besked om, hvornår du kan afhente det. Bogposerne udleveres efter Sundhedsstyrelsens anvisninger.

“Vi har været i kontakt med Sundhedsstyrelsens Coronahotline for at få præcise anvisninger på, hvordan vi skal forholde os. Medarbejderne bærer handsker ved indsamlingen og udlån af materialerne, som pakkes i plastikposer. Derudover opfordres vores lånere selvfølgelig til at udvise god køkultur og holde afstand under afhentningen,” skriver Dragør Bibliotekerne på deres hjemmeside.

Når materialerne kommer retur, er de i karantæne i 2 dage, inden de kan udleveres til andre lånere.

Bestil en lykkepose

Det reservationssystem, du kender fra før nedlukningen, er sat ud af drift. Du kan derfor ikke få opfyldt de reserveringer, du har foretaget på hjemmesiden, mens bibliotekerne har været lukket. Bogposerne kan af samme årsag kun indeholde bestillinger på materialer, der er hjemme på et af bibliotekerne, og biblioteket kan ikke love, at du kan komme til at låne den specifikke titel, du kunne tænke dig. Til gengæld kan de tilbyde nogle gode alternativer til læsestof i samme genre – og du får en ekspert af en bibliotekar til at sammensætte en overraskelsespakke, der passer til netop dig, hvis din ønskede bog ikke er hjemme.

Når du bestiller en bogpose, skal du derfor angive, hvad du gerne vil læse om, hvilken genre du bedst kan lide, hvilke forfattere du foretrækker, hvor gamle de børn er, der skal læse bøgerne osv. Du kan se forslag til bogposer her: https://www.drabib.dk/node/823

En god nyhed er, at hvis du havde reserverede materialer klar til afhentning, da biblioteket lukkede d. 12. marts, kan du få dem pakket i en bogpose.

En anden fordel under de særlige omstændigheder er, at selvom bøgerne udlånes til dig i 30 dage, som de plejer, så beder bibliotekerne dig om at beholde bøgerne, indtil de åbner op for aflevering igen. Og du får ingen bøder, hvis lånetiden overskrides.

Du kan bestille én pose om ugen

Bogposerne kan kun bestilles på telefon eller i formularen til formålet på bibliotekernes hjemmeside. Du kan bestille én pose pr. uge, og hver pose kan maks. indeholde 8 bøger, film eller lydbøger. For film og lydbøger henvises til eReolen og Filmstriben.

Du skal være registreret bruger ved Dragør Bibliotekerne for at benytte dig af tilbuddet. Er du endnu ikke oprettet som bruger på biblioteket, kan det gøres med NemID.

Bogposer kan bestilles på telefon 32 89 04 90 på mandage kl. 10-12, onsdage kl. 15-17 og fredage kl. 10-12, første gang onsdag den 22. april. Undtagelser herfra, vil være 1. og 8. maj, hvor biblioteket holder helt lukket.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?