Stor sort fugl spottet i Dragør

Også for helikopterselskabet Danish Fly er der mindre gang i butikken for tiden. Men lørdag eftermiddag kunne en sort Robinson R44 spottes på græsplænen ved den nye havn, og piloten fortalte, at der især er én rute, som er populær lige nu. 

Fire gange om måneden må helikopterselskabet Danish Fly lande på græsplænen ved den nye havn i Dragør.

Af: Pia Melander Guilbert, Foto: Peter Helgstrand

Lørdag eftermiddag i Dragør. På græsplænen ved den nye havn holder en sort Robinson R44 helikopter. Hvad laver den mon der?

– Jeg venter på nogle kunder, fortæller pilot Martin Andersen fra Danish Fly, der blandt andet udbyder rundflyvninger og taxiflyvninger og bliver booket til alt fra brudepar og konfirmander til travle forretningsfolk og VIPs, der ikke vil spilde tid på at holde i kø. Danish Fly har en aftale med Dragør Kommune om at måtte lande på græsplænen fire gange om måneden. At det ikke må ske oftere, skyldes støjrestriktioner. 

– For tiden er det lidt mere stille på grund af corona. Man sidder jo meget tæt, konstaterer Martin Andersen om de i alt fire pladser i den lille helikopter. 

Var det noget med en helikoptertur henover lufthavnen. For tiden er det en rute, der er særligt populær hos Danish Fly.

Once in a lifetime oplevelse

Normalt ville man kunne nøjes med at booke en plads i helikopteren, men på grund af corona-virus skal man i øjeblikket booke hele helikopteren.

En tur, der er særligt populær for tiden, alt taget i betragtning, er flyvningen hen over Københavns Lufthavn.

– For alle flyentusiasterne er det en once in a lifetime oplevelse at få lov til at se lufthavnen, dels fordi der holder så mange fly parkeret, dels fordi man må flyve meget længere ned end normalt, forklarer Martin Andersen.

På hjemmesiden www.danishfly.dk reklamerer selskabet med, at deres helikoptere kan lande hvor som helst, blot nogle få fysiske forhold er opfyldt. Fra du ankommer til check-in, til helikopteren er i luften, går der som regel kun 10 minutter.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?