Krisen forener gamle og nye medarbejdere i SAS om stærk medarbejderkultur

Luftfartselskaberne er i øjeblikket tynget hårdt mod jorden. I en ny Facebook-gruppe for tidligere og nuværende medarbejdere i SAS puster de over 6000 medlemmer fra hele verden liv i gamle historier om en stærk medarbejderkultur. 

En ny Facebook-gruppe for tidligere og nuværende medarbejdere i SAS har allerede over 6000 medlemmer fra hele verden og puster liv i gamle historier og vidner om en stærk medarbejderkultur. Foto: SAS PR

Af Pia Melander Guilbert

Der er arbejdspladser, der gør så stærkt indtryk på sine medarbejdere, at man selv mange år efter at have forladt virksomheden kan fortælle historier, der lyder som om, man var der i går. Sådan er det blandt andet for de mange tidligere og nuværende SAS-medarbejdere, der er blevet forenet i facebookgruppen “Vi der arbejder eller har været i SAS.”

– SAS-folk er meget specielle. Vi har et stort hjerte, der banker for firmaet, fortæller Peter Carlsen, der har oprettet gruppen:

– Det startede med, at jeg syntes, der generelt manglede et samlingspunkt, hvor nuværende og tidligere ansatte, kunne udveksle anekdoter og minder. Nu er vi over 6100 medlemmer fra hele verden, og det er blevet en fuldtidsbeskæftigelse at overvåge gruppen, konstaterer han og griner.

Peter Carlsen står bag den nye facebook-gruppe for nuværende og tidligere SAS medarbejdere. Privatfoto

Oprigtig stolthed

Tidligere SAS-medarbejder Heidi Heibroch Donner er en af medlemmerne. Hun var godt nok kun i SAS i tre år, men beskriver i en artikel på LinkedIn, hvor stort et indtryk det har gjort på hende at blive en del af gruppen:

”jeg er imponeret, fuld af ærefrygt og rørt og føler mig kaldet til at dele historien om en arbejdsplads, der forener unge med gamle, ansatte med tidligere ansatte gennem oprigtig stolthed over at arbejde ét særligt sted; hos SAS.” 

SAS-ånden

Den særlige SAS-ånd stammer ifølge Peter Carlsen tilbage fra dengang i 1980´erne, legendariske Jan Carlzon blev administrerende direktør i SAS.

– Han fik os kåret til verdens bedste luftfartselskab og fik skabt en kultur, der handlede om, at hvis man står sammen, kan man klare alt. I gruppen, der både består af gamle og unge, kan jeg se, at den ånd er blevet givet videre gennem generationer, fortæller Peter Carlsen, der selv har været ansat i SAS af to omgange:

– Jeg var i passagerafdelingen fra 1982 til 1998, og siden i teknisk afdeling fra 2015 til 2018.

Foto: SAS

Heidi Heibroch Donner, der arbejdede i marketingsafdelingen i SAS, og i dag er ansat som senior e-commerce project manager i Matas, hæfter sig især ved de mange udsagn om, at man i SAS har verdens bedste kolleger.

”Fantastiske kolleger”, ”Skønneste kolleger”. ”Jeg savner mine gamle kolleger uendeligt meget”. ”Bedste kolleger nogensinde,” lyder udsagnene i facebook-gruppen

Guldknapper, firmafodbold og SAS-flåden

Nogle medlemmer fremviser guldknapper fra gamle uniformer, andre poster billeder af firmafoldboldholdet, forfremmelser, breve fra den øverste ledelse i SAS, gamle reklamefilm og SAS-flåden.

Heidi Heibroch Donners konklusion lyder:

” Bevares der har været turbulens undervejs med stridigheder enkelte faggrupper imellem, lavkonjunktur, kartelsagen og øget konkurrence fra lavprisselskaberne men SAS har formået at skabe stolthed blandt sine ansatte. Det er et stærkt aktiv og styrker den oplevelse, man ønsker at give videre til sine kunder.”

Foto: SAS
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?