Gamle avisartikler og byggesager kan nu søges digitalt

Moderne søgemaskiner som f.eks. Google har næsten helt erstattet det gammelkendte leksikon. De digitale søgemuligheder er utrolige, og nu åbnes der op for endnu flere. Elektronisk søgning på artikler i ældre aviser og fagblade gennem mere end 100 år, er nu en mulighed.

Foto: Stadsbiblioteket

Af Dines Bogø

Det Kgl. Bibliotek har åbnet for adgang til over 35 mio. avissider med alt fra dine forældres bryllupsannonce eller få afkræftet den ‘gode’ historie om snestormen i februar 1988, som din onkel plejer at fortælle til alle familiefesterne. Adgang finder du i linket her

Gennem det lokale bibliotek i Dragør er der åbnet for at se indhold i nyere aviser gennem infomedia. Adgang finder du i linket her

Søger man således om information om ”noget der har stået i avisen engang”, kan det findes frem ved relevante søgeord og lidt vedholdende tålmodighed.

Digitalt byggesagsarkiv

Også på det kommunale plan er de elektroniske søgemuligheder blevet forbedret. Landets kommuner har således fået digitaliseret deres byggesagsarkiver. Det betyder, at man nu kan slå op og se, hvilke informationer, der er registreret på en ejendom. Adgang finder du i linker her. Adgang sker med NemId på det digitale byggesagsarkiv.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »