Norwegian-fly kommer ikke i luften i Danmark før 2021

Norwegian har mandag præsenteret en redningsplan for luftfartsselskabet. Norwegian vil forsøge at hente 400 mio. i frisk kapital, flyflåden skal reduceres til mellem 110 og 120 fly, og samtidig meddeler selskabet at der ikke kommer ikke fly i luften fra Danmark før sommeren 2021.

Det kriseramte norske lavprisflyselskab kæmper for overlevelse og skal i denne uge forsøge få opbakning til en omfattende plan med gældskonvertering og kapitalforhøjelse for at opfylde kravene til at få adgang til de sidste 2,7 milliarder norske kroner i den norske regerings hjælpepakke, skriver flysitet check-in.

Nyt Norwegian

Mandag præsenterede Norwegian nogle af deltaljerne i den redningsplan, der skal skabe grundlaget for et nyt Norwegian. Det fremgår blandt andet, at Norwegian i dag blot har syv fly i luften, der gennemfører indenrigsflyninger i Norge på en særlig støtteordning fra den norske stat. Det sikrer beskæftigelse til omkring 200 ansatte, skriver check-in.

Planen er at Norwegian vil opretholde et nødtrafikprogram i Norge i resten af 2020 og indtil sommertrafikprogrammet starter i slutningen af marts 2021. Først herefter vil man stille og roligt starte trafikken op igen, hvor det forventes, at man vil være tilbage til normal drift i 2022. På de europæiske ruter uden for Norge samt på langdistanceruterne vil der ikke blive aktivitet før sommertrafikprogrammet i 2021, og fra 2022 skulle trafikken atter være normaliseret.

Før coronakrisen havde Norwegian 168 fly i flåden, og planen er, at der skal startes op med et sted mellem 110 og 120 fly hvilket svarer til at næsten hvert tredje fly forsvinder fra Norwegians flåde.

Hver måned svinder Norwegians kontantbeholdning med 200-325 mio. kroner og får selskabet ikke adgang til den statslige redningspakke inden midten af maj så er kassen tom, skriver Finans.dk. I år er Norwegian-aktien faldet med med over 80 procent.

Seneste artikler

 

Fik du læst?