“Det skulle have været 20. gang, jeg var med til at åbne Søbadet”

Hvis du cykler ud til en af øens badeanstalter og havnebade på fredag d. 1. maj, vil du ikke blive mødt af et Dannebrog, der vejer i vinden.  

Bademester Tanya Ingwes skulle have været med til at åbne Dragør Søbad for 20. gang i år.

De lokale kommuner på Amager bestemmer adgangen til øens havnebade og badeanstalter. Og lige nu er der altså lukket over hele linjen – men ikke afspærret alle vegne.

Dragør Søbad

Under normale omstændigheder ville Dragør Søbad åbne på fredag d. 1. maj. Men i år vil Dannebrog ikke veje i vinden, og lugen ind til livredderne, trekantsisene og sæsonkortene er lukket.

”Det skulle have været 20. gang, jeg er med til at åbne søbadet i år, men vi må vente og se, måske bliver vi klogere den 10. maj,” siger bademester Tanya Ingwes.  

Badegæsterne må gerne opholde sig på badeanstalten med god afstand til hinanden, men man må ikke benytte nogen foreningsrum, som sauna eller omklædningsrum.  

Kastrup Søbad

Kastrup Søbad, også kendt som Sneglen, er et populært udflugtsmål og samlingssted, når solen titter frem. Derfor er anlægget foreløbigt blevet afspærret af hensyn til forsamlingsforbud.

”Der samler sig for mange mennesker på Kastrup Søbad, og det ikke er forsvarligt i forhold til forsamlingsforbud og afstand,” skriver Tårnby Kommune på deres hjemmeside.

Badegæsterne på Amager Strand må nøjes med at bade fra sandstranden.

Havnebadet Islands Brygge

Havnebadet på Islands Brygge ville normalt åbent fra 15. maj. Foreløbig er der dog opholdsforbud på Islands Brygge til 1. maj, og havnebadet er lukket på ubestemt tid grundet Covid-19.

Helgoland

Helgoland er ligesom Kastrup Søbad og Havnebadet på Islands Brygge lukket på ubestemt tid. Helgoland ville normalt åbne d. 1. maj ligesom Dragør Søbad. Vinterbadeklubben Det Kolde Gys er ligeledes lukket.

”Vi har intet nyt om åbning,” skriver de på deres hjemmeside, ”vi vil bruge tiden på hovedrengøring og reparationer, så der er fint når vi åbner igen. Forvaltningen har givet adgang til fællesafdelingen og livredderbygningen til en børnehave som mangler udeareal. Vi har nu også renset dæk på herre- og dameafdelingen og malet og repareret bænkene. Svalerne er kommet.”

http://work.dragoernyheder.dk/2018/11/24/for-bademester-tanya-ingwes-varer-badesaesonen-aaret-rundt/

Seneste artikler

 

Fik du læst?