Nu åbner Tårnby Kommune udendørs idrætsfaciliteter

Kultur- og Fritidsudvalget i Tårnby har tirsdag den 28. april afholdt ekstraordinært møde, hvor det blev besluttet delvist at åbne de udendørs fritidsfaciliteter, legepladser og udendørs fitnessudstyr i kommunen. Det meddeler Tårnby Kommune i dag.

Beslutningen indebærer at bl.a. tennis, atletik, roklubber, spejdergrupper, hundeklubber mv. fra tirsdag den 28. april kan begynde deres aktiviteter i begrænset omfang. Sundhedsstyrelsen krav og retningslinjer gælder stadig for alle områder og kan ses nederst i artiklen.

Der vil blive givet tilladelse til, at ungdomsafdelingerne i fodbold- rugby og amerikansk fodbold kan gå i gang med træning uden kropskontakt. Forinden det sættes i værk, skal Kultur- og Fritidsafdelingen sørge for opbakning og accept hos DGI, DIF og DBU. Så snart accept foreligger bliver det meddelt klubberne og meldt ud på kommunens hjemmeside.

Opstarten betyder fortsat at alle klubfaciliteter, toiletter og omklædningsrum er aflåst foreløbig frem til den 10. maj. Det vil sige, at omklædning og bad foregår hjemme. Klubberne skal selv stå for op- og aflukning efter kl. 15.00 til og med den 3. maj 2020, da der endnu ikke er aftenbemanding på anlæggene. Fra mandag den 4. maj 2020 vil der igen være bemanding om aftenen, står der endvidere i meddelelsen fra Tårnby Kommune.

Tårnby har  besluttet at åbne følgende udendørs anlæg:

  • Legepladser
  • Udendørs fitnessudstyr
  • Tårnby Skatepark vil åbne når skateparken i Fælledparken åbner

 Kastrup Søbad er fortsat lukket ind til videre.

 Kravene fra Sundhedsstyrelsen som skal overholdes indebærer:

 At man ikke må samles flere end 10 personer.

  • At man skal holde afstand på 2 meter til andre
  • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
  • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
  • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som f.eks. feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem ved selv milde symptomer
  • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen
  • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (f.eks. ketsjer eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
  • Det forudsættes, at klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige

Kilde: Tårnby Kommune

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »