SAS vil fyre 1700 danske medarbejdere

Som følge af Covid-19 ser flyselskabet SAS sig nu nødsaget til at skære arbejdstyrken ned med i alt cirka 5000 medarbejdere i henholdsvis Danmark, Sverige og Norge. Det vil formentligt tage år, før vi kommer op på niveauet før Covid-19, vurderer selskabet.

Coronakrisen holder de fleste af SAS’ fly på jorden som her i Københavns Lufthavn. Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert

E fyringsrunde på 5000 medarbejdere fordelt på Danmark Sverige og Norge. Det er hvad nordens største flyselskab, SAS står over for som følge af, at Covid-19 næsten har sat flytrafikken i stå. Cirka 1700 danske arbejdspladser, 1900 svenske og 1300 norske forventes at forsvinde, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

– Covid-19 har tvunget SAS ind i en uforudsigelig virkelighed, som ikke bare vil påvirke de kommende måneder, men også de kommende år, udtaler administrerende direktør Rickard Gustafson.

Trist i lyset af succes

Årsagen til, at selskabet melder fyringerne ud nu, er, at de ansatte i SAS har seks måneders opsigelse. Skulle den usikre situation ændre sig, er selskabet parat til at justere på antallet af fyringer.

–  Desværre er vi nu er tvunget til at tilpasse vores arbejdsstyrke til den lavere passagerefterspørgsel. Det er ikke mindst trist i lyset af den succes, vi har haft de seneste år, som kun har kunnet lade sig gøre takket være vores kompetente og dedikerede medarbejdere, siger Rickard Gustafson, som understreger at ledelsen vil arbejde tæt sammen med fagforeninger og andre, der kan hjælpe til at finde løsninger, der berører så få som muligt.

Seneste artikler

 

Fik du læst?