Er du blevet fyret? Ny tænketank skal hjælpe ledige

En stigning i ledighed på omkring 50 procent siden krisens begyndelse, gør Tårnby Kommune til en af de hårdest ramte i landet. Dragør kommer lige bagefter med en stigning på 45,5 procent. En tænketank skal nu stå i spidsen for en række tiltag, der skal føre til nye jobs for fyrede i Dragør og Tårnby Kommune.

Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert

Den varslede fyring af 1700 danske SAS-medarbejdere kommer på et tidspunkt, hvor Tårnby Kommune i forvejen af hårdt presset af den øgede ledighed som følge af corona-krisen. SAS forpligter til at hjælpe sine tidligere medarbejdere videre, og da en stor del af de SAS-ansatte bor i Dragør og Tårnby Kommune, har SAS ønsket, at jobcentret i Tårnby skal være indgangen for alle fyrede medarbejdere. 

En fælles proces

Derfor er der nu blevet nedsat en tænketank, bestående af Tårnby- og Dragør Kommune, herunder de to kommuners borgmestre, Københavns Lufthavn, A-kasser og ledere fra en række større virksomheder.

”Arbejdet i tænketanken handler om at sikre en så hurtigt og smidig genstart af virksomhederne og understøtte lokale tiltag i en række sammenhænge. Tænketanken skal også komme med forslag til, hvordan allerede afskedigede medarbejdere fra for eksempel SAS og andre virksomheder kan hjælpes videre i andre jobs,” skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse:

”Her vil der være behov for en tæt kobling mellem virksomhederne og Jobcenteret, men også brug for, at staten bidrager med ressourcer til afklaring samt op- og omkvalificering. For virksomhederne er der brug for én indgang, så deres medarbejdere kan hjælpes ordentligt videre i en fælles proces, som medarbejdere og virksomhederne kan se sig selv i”

Dragør optager driftslån

Tårnby Kommune har ifølge pressemeddelelsen også lavet flere andre tiltag:

”Tårnby Kommune har besluttet at give mulighed for at udskyde betalingen af dækningsbidrag, vi har givet henstand i forhold til betaling af leje for virksomheder i kommunens ejendomme, vi har fremrykket betalinger for 45 mio. kr.”

Dragørs borgmester Eik Dahl Bistrup oplyser, at kommunen har besluttet at optage et driftslån på 15 millioner kroner til at imødegå den forventede merudgift til dagpenge og andre ydelser for Dragør Kommune som følge af pandemien. 

.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

Læs mere »