Send omsorg på Facebook

Måske har du allerede bemærket den nye emoji lige mellem ”elsker og ”haha”. Med ”omsorg” giver Facebook dig mulighed for at sende dine venner en krammer, selvom I holder afstand.

Af Pia Melander Guilbert

En gul smiley, der krammer et hjerte. Det er Facebooks nyeste emoji ”omsorg”, eller ”care” som den hedder på engelsk. Den er indført som følge af corona-krisen, og selv skriver Facebook om den nye emoji:

”Vi holder sammen hver for sig. Vi har tilføjet en ny reaktion, så du kan vise din omsorg i denne tid, hvor mange af os er adskilt. Vi håber, at den vil give dig, din familie og dine venner en følelse af nærhed.”

Bedre end hjerte

”Omsorg” er den første udvidelse, siden Facebook i 2015 indførte fem følelser, der skulle supplere det klassiske ”synes godt om”, nemlig ”elsker”, ”wow”,”haha”, ”Ked” og ”vred.” 

Også messenger har fået et nyt symbol i anledning af corona-krisen, nemlig et lilla, pulsende hjerte, der kommer frem, når du holder ”hjerte-reaktionen” inde.”

De nye emojis er foreløbigt ment som midlertidige reaktionsmuligheder, men er du en af os mange, der har prøvet at trykke ”hjerte” for at vise omsorg for en ven, der for eksempel lige er blevet forladt, og derefter er blevet lidt forskrækket over at se, at det, du i virkeligheden har valgt at kommentere din vens opslag med er ”ELSKER”, så håber du nok også at ”omsorg” får lov til at blive stående. Og nej – den store ægte omsorg kommer selvfølgelig ikke i form af en emoji, men lidt ekstra omsorg kan vi vel alle bruge i disse coronatider. 

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?