Biblioteket anbefaler: De vil drukne i deres mødres tårer

Et par gange om måneden anbefaler Dragør Bibliotekerne gode bøger til AmagerNyts læsere. Denne uge er det bibliotekar Niels Andersen, der giver sit bud på nyt læsestof.

Efter et islamistisk terrorangreb i Sverige hævder en overlevende terrorist at stamme fra fremtiden. En fremtid, hvor Sverige har udviklet sig til et totalitært samfund, blandt andet som konsekvens af selv samme terrorhandling.

En forfatter forsøger at opklare terroristens identitet; fortæller hun sandheden, eller er hendes historie et udtryk af posttraumatisk stress? Og hvorfor virker hun så bekendt?

Bogen er et tankevækkende Möbiusbånd om ansvar, arv og voldens og undertrykkelsens spiral. Samtidigt er den dygtigt skrevet i en både poetisk og melankolsk foruroligende tone, med indslag af yderst troværdigt talesprog.

Kan sammenlignes med Jonas Hassen Khemiris bøger, Terry Gilliams film 12 Monkeys og Svend Åge Madsens romanunivers.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?