Er din virksomhed corona-ramt? Bryan lægger en plan for hvordan du kommer videre

Søvnløse nætter, kort for hovedet og en konstant følelse af stress. Når din virksomhed går dårligt og måske er ved at gå konkurs, påvirker det hele dit liv. Dansk Rekonstruktion, der ligger i Dragør, hjælper dig af med det psykiske pres. Første møde er gratis, og du får en plan til en fast pris, så du slipper for skyhøje advokatregninger.

“Forebyggelse er altid billigere end at reparere skade. Det gælder også med virksomheder”, lyder et af rådene fra Bryan Göddert. Han bruger bl.a. egen erfaring i arbejdet med at hjælpe nødlidende virksomheder. Foto: Maiken Kestner / AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Han har selv været der. I 2008, da finanskrisen var på sit højeste, gik Bryan Göddert personligt konkurs.

– Jeg ejede forskellige virksomheder og havde en række lån, som pludselig blev opsagt. I løbet af otte dage skulle jeg skaffe tyve millioner. Det kunne jeg ikke, og det betød, at jeg ikke bare gik konkurs med den ene virksomhed, men med hele min portefølje af virksomheder. I alt 20 gange var jeg i skifteretten, fortæller Bryan og tilføjer:

– Så har man fået en ret stor erfaring, og det fik mig til at tænke, at jeg måske kunne få en virksomhed ud af at hjælpe andre, der stod i samme situation.

Finder den bedste løsning

Over 1000 virksomheder har Bryan siden hjulpet gennem sit firma Dansk Rekonstruktion, der har fire medarbejdere: Bryan selv som insolvens-specialist, en advokat, en revisor og en vurderingsekspert.

– Det er de færreste, der har råd til dyr advokatbistand, når konkursen truer. Derfor er første møde gratis. Her taler vi sammen om det psykiske pres og muligheden for at undgå konkurs. Vi ser både på de økonomisk dårlige sider af virksomheden og de positive, som måske kan reddes over i en ny virksomhed. Jeg siger altid til mine kunder, at det ikke nødvendigvis er dårligt at gå konkurs. De mennesker, du skylder penge, vil typisk være indstillede på at finde en løsning, der gør at begge parter kommer videre på den bedste måde.

Over 1000 virksomheder har Bryan Göddert hjulpet gennem sit firma Dansk Rekonstruktion. Foto: Maiken Kestner / AmagerNyt

Kunder fra hele landet

Dansk Rekonstruktion har adresse på A.P. Møllers Allé 11 i Dragør, men kunderne kommer fra hele landet. En sag varer typisk et år, normalt med to til tre fysiske møder. Derudover må kunderne ringe alt det, de vil. Prisen er fast, så der ikke er nogen overraskelser. Den ligger et sted mellem 25.000 til 50.000 kroner, og det er muligt at få en ordning, hvor du afdrager hver måned med udgangspunkt i din fremtidige indtjening.

Kom gennem krisen – 4 råd fra Bryan Göddert 

1. Søg altid professionel rådgivning:  

Få nogle konkrete råd, som du kan arbejde med. Hvad må jeg gøre?  Hvad må jeg ikke gøre? Hvad er nødvendigt at gøre? 

2. Få styr på dine indtægter. 

Tal med dine kunder. Bed om pengene hurtigere, end du plejer. (Færre kreditdage og gerne forudbetaling).

3. Få styr på din gæld. 

Ring til dine kreditorer og fortæl, at I har nogle problemer, som I arbejder professionelt med at løse. Ærlighed betaler sig, selvom det kan være svært at sige, at man har fejlet/er blevet sårbar. 

4. Sæt penge af i gode tider – optag lån og kreditter mens du stadig kan. 

Forebyggelse er altid billigere end at reparere skade. Det gælder også med virksomheder.

Lån/kassekreditter kan næsten aldrig optages, når behovet reelt er opstået. Vær på forkant. Lav kreditaftaler, når alt går godt.

Læs mere om Dansk Rekonstruktion på www.rekonstruktion.dk