Fremad Amager bliver talent-centrum

Fremad Amager blev tirsdag tildelt halvanden stjerne i DBU’s klublicenssystem for talentudviklingsmiljø. Det fremgår af klubbens hjemmeside.

Ungdomsspillerne i Fremad Amager Elite kan snart møde endnu mere kvalificeret modstand. Foto: Flemming Slabiak

Dermed anerkender DBU det store arbejde, der man har udrettet i talentsektoren hos Fremad Amager Elite. Talentarbejdet drives i samarbejde med moderklubberne BK Fremad Amager og B.1908.

Den halvanden stjerne betyder, at ungdsomsholdene U13-14-15 får mulighed for at spille i fællesrækkerne under DBU København og DBU Sjælland. Derudover er man et skridt nærmere på at få U17- og U19-holdene med i nationaldivisionen, hvilket kræver to stjerner. COO (vicedirektør) hos Fremad Amager, Janus Kyhl, er stolt af den flotte og hurtige fremgang:

”Jeg er enormt stolt af hele administrationen og de mange dygtige trænere og ledere, der har gjort dette muligt. Det gør sig gældende for både BK Fremad Amager og B.1908. Med mange timers hårdt arbejde og en dedikeret indsats, har man nu skabt fundamentet for et godt udviklingsmiljø”, siger han til klubbens hjemmeside. Og han fortsætter:

”Det høster vi nu frugten af, på papiret. Det samme gør sig gældende i dagligdagens talentudviklingsmiljø, der er skabt til de unge drenge. Nu bliver der arbejdet på at nå de næste skridt i den her proces. Det har været et stort ønske for ejerne at få denne del opfyldt som en del af klubbens langsigtede mål for talentudviklingen. Med den korte tid Philip (Hansen – head of coaching – red.) har været en del af dette, har vi nu indløst den første store fremgang”, udtaler vicedirektøren.

Med tildelingen af de halvanden stjerne i klublicenssystemet stopper ambitionerne dog ikke i Fremad Amager. Man vil gerne op på nationalt niveau, også i ungdomsrækkerne.

Med tildelingen af den nye licens håber Fremad Amager at kunne højne standarden i ungdomsrækkerne. Foto: Presse

”I dag fejrer vi det for en kort stund, med vi er allerede fuldt fokuseret på yderligere udvikling af talentakademiet og ungdomssatsningen, der kun lige har set sin begyndelse. Jeg er overbevist om, at vi i de kommende år vil se Fremads ungdomshold i de nationale rækker. Det bliver fortsat et yderst spændende projekt, der handler om det ultimative mål om at udvikle egne spillere til førsteholdet,” slutter Janus Kyhl

Læs mere om Fremad Amager her: https://www.fremadamagerelite.dk/

Seneste artikler

 

Fik du læst?