170.000 danskere sendt hjem med lønkompensation – Dragør og Tårnby dækker stor procentdel

Region Hovedstaden er den hårdest ramte region, når det kommer til antallet af privatansatte, der er sendt hjem med lønkompensation. Med 14, 2 procent hjemsendte er Tårnby landets hårdest ramte kommune. Dragør ligger på 12,3 procent.

Tårnby den kommune i landet, der procentvis er hårdest ramt, når det kommer til antal privatansatte, hjemsendt med lønkompensation. En af årsagerne skal findes blandt de mange lufthavnsrelaterede jobs i kommunen. Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert 

Ingen kan være i tvivl om, at corona-krisen i den grad har rystet dansk erhvervsliv. Med 14,2 procent hjemsendte, er Tårnby den kommune i landet, der procentvis er hårdest ramt, når det kommer til antal privatansatte, hjemsendt med lønkompensation. Dragør ligger på 12,3 procent, viser en ny opgørelse fra Erhvervsministeriet, offentliggjort af Finans

Forklaringen på den høje procentdel er naturligvis de mange arbejdspladser i Københavns Lufthavn.

9,3 procent af samlet arbejdsstyrke

Knap 170.300 danskere er sendt hjem fra arbejde på den særlige ordning, der giver virksomheder mulighed for at sende sine medarbejdere hjem med fuld løn i stedet for at blive fyret. Staten dækker op til 30.000 kroner af den enkelte medarbejders månedsløn.

De 170.300 hjemsendte svarer ifølge Finans til 9,3 pct. af den samlede private arbejdsstyrke. Region Hovedstaden er den hårdest ramte region med 58.000 hjemsendte, og målt i faktiske tal i stedet for procent, er det ikke overraskende Københavns Kommune, der topper på listen med 24.300 hjemsendte. Tårnbys antal hjemsendte ligger til sammenligning på omkring 1.900 personer. De 24.300 hjemsendte i Københavns Kommune svarer til 11,4 procent.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?