Når al omtale ikke er god omtale

Lokalavisen Amager Bladet blev genstand for landsdækkende mediers interesse, da avisens valgte at lave en noget aparte fødselsdagsomtale. Anledningen var at en tidligere politiker i Tårnby, fyldte rundt.  Og det blev til negativ omtale – både for politikeren og lokalavisen. 

Af Pia Melander Guilbert (opdateret 15.05.20 kl. 09.50)

”Tillykke med dagen – Her er en sviner” og ”Voldtægtssag og fængsel i fødselsdagsomtale.” Det var nogle af overskrifterne, da blandt andet Ekstra Bladet og fagbladet Journalisten i går rettede et kritisk blik på en fødselsdagsomtale i lokalavisen Amager Bladet.

Straffeattest som fødselsdagshilsen

Oftest er fødselsdagsportrætter skrevet som en hyldest, men da en tidligere leder af SF i Tårnby fyldte rundt, rettede Amager Bladet fokus mod noget ganske andet. I artiklen stod blandt andet, at han:

”blev ganske vist frifundet for en voldtægt mod sin eks-sammenlevers 18-årige datter, idet de havde været frivilligt elskende i et års tid, men dømt for at have anden sex end samleje med hende allerede kort før hendes 18-års fødselsdag, idet retten betragtede hende som (navn fjernet) steddatter.”     

Speget affære

Ved siden af artiklen er en boks, hvor der står, at Amager Bladet optager gratis omtale af navnestof. Det er muligvis årsagen til, at flere læsere har spurgt, om det måske er en bitter eks, der har indrykket annoncen. Til det svarer Jesper Gisli, chefredaktør for Hovedstadens Mediehus, at det er Amager Bladet-redaktionen, der står bag. Ifølge Ekstra Bladet er det dog i første omgang lokalbladet 2770 Tårnby, der har bragt omtalen:

”De (Amager Bladet red.) har valgt at bringe ordlyden fra det, som jeg har skrevet. De har ikke selv fundet på det, udtaler redaktør på 2770 Tårnby Ulf Bjørton til Ekstra Bladet

Svigtende dømmekraft

Fagbladet Journalisten har talt med fødselaren om omtalen. Han siger:

”Jeg forstår ikke, hvorfor de gør det. I min verden er det i hvert fald ikke særlig sympatisk.”

Mange læsere er enige og uforstående over for omtalen. “Svigtende dømmekraft” bliver den blandt andet kaldt. Chefredaktør for Hovedstadens Mediehus, Jesper Gisli holder fast i at omtalen er berettiget. Han siger til Journalisten:

”Vi nævner godt som skidt. Hvad skulle vi ellers? Skulle vi tage alt skidtet væk?” 

Han erkender dog, at den negative omtale måske fylder lidt for meget i fødselsdagsportrættet:

”Vi kunne måske godt have gjort os umage for at finde lidt flere superlativer og vægtet lidt anderledes, så der ikke var en overvægt af negativ omtale,” udtaler han til Journalisten.

AmagerNyt har efter udgivelsen af denne artikel valgt at anonymisere den pågældende politiker, da vi ønsker at rette fokus mod metoden frem for manden.

Seneste artikler

 

Fik du læst?