Christiana slår portene op i dag kl 12

Fra lørdag kl. 12 vil der igen være fri passage til at besøge Christania efter en historisk lang nedlukning i forbindelse med Covid-19.

Siden 23. marts har portene til Christiania været lukket, men fra i dag lørdag 16. maj er det igen muligt at besøge “Fristaden”. Foto: AmagerNyt

Siden den 19. marts har “Staden” været lukket for fremmede for at mindste risikoen for coronasmitte. Christiana er en af landets helt store turistmagneter og aldrig tidligere i historien har området været lukket af så længe.

For at undgå at for mange mennesker stimler sammen i forbindelse med åbningen, har man fra Christianias side valgt ikke at gøre det store nummer ud af genåbningen, fortæller en af Christianias talskvinder Hulda Mader til TV2 Lorry.

“Sidst vi genåbnede efter en periode, hvor Christiania var lukket, stimlede op mod 5.000 folk sammen foran og var klar til fest i gaden. Men er stod folk alt for tæt. Denne gang håber vi, at ingen stimler sammen i store grupper” siger hun til TV2 Lorry.

Restauranterne på Christiania åbner først mandag.

Foto: AmagerNyt

Seneste artikler

 

Fik du læst?