Én by i Region Hovedstaden har ingen nye smittede

Dragør er igen på listen over byer, der ikke har registreret nye tilfælde af corona-virus de sidste syv dage – som den eneste by i Region Hovedstaden. København er den by, der oplever flest nye smittede, men også her er der gode nyheder. 

Dragør er igen på listen over byer, der ikke har registreret nye tilfælde af corona-virus de sidste syv dage – som den eneste by i Region Hovedstaden. Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert 

37 danske kommuner har den seneste uge ikke registreret nye tilfælde af corona-virus, og Dragør er igen med på listen som den eneste by i Region Hovedstaden, der er den region, der oplever flest nye tilfælde. Også her er der dog godt nyt. I Tårnby er der mellem 1-9 nye antal smittede, og 

i den seneste uge har der ikke været mere end 30-39 nye smittede i nogen af regionens kommuner, hvor tallet for et par uger siden var oppe på 50 flere steder.  Det fremgår af den nyeste overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Smitte i bevægelse

Rapporten viser dog også, at smitten stadig bevæger sig, så byer, der har haft nul smittede, igen oplever et større antal. Det gælder eksempelvis Vejle, der havde ingen nye smittede for en uge siden og nu har 10-19 nye smittede pr. 100.000 indbyggere.  Silkeborg og Bornholm var også smittefri for en uge siden, men har den seneste uge registreret mellem 1-9 nye smittetilfælde.

378.305 testede

I alt 378.305 danskere er indtil nu blevet testet for COVID-19, heraf er 10.794 testet positive.

Af rapporten fremgår det også, at der pr 18. maj er registreret 543 dødsfald som følge af corona-virus. Heraf 235 kvinder og 308 mænd. Langt størstedelen af dødfaldende ligger i grupperne 70-79-årige (154), og 80-89-årige (205).

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »