Stafet For Livet gennemføres online i Tårnby

Stafet For Livet er som alle andre store arrangementer denne sommer blevet aflyst landet over. I sin oprindelige form, altså. Nu gennemfører flere lokale stafetter arrangementet online.

Stafet For Livet blev for første gang afholdt i Tårnby i 2017. I år kan du være med igen, men en helt anden måde. Og kun i 12 timer.

På grund af Corona-krisen har Stafet For Livet i Tårnby i år valgt at lave en virtuel stafet, så vi kan være sammen – hver for sig.

“Corona-krisen gør, at vi ikke kan være sammen på den måde, som vi allerhelst vil. Et døgn hvor vi samles fysisk og hylder fighterne, mindes dem vi har mistet, og giver håb til dem, der stadig kæmper,” skriver frivilliggruppen i Tårnby, “på trods af det, vil vi alligevel gerne sætte fokus på kampen mod kræft. For kræften sover desværre ikke, fordi der er Corona-krise. Og fighterne har stadig brug for vores støtte. Så derfor opfordrer vi jer til at støtte op om dette års virtuelle stafet – sammen hver for sig.”

På mange måder foregår stafetten, som den plejer. Det er stadig d. 5. september, omend tidsperioden er halveret fra 24 til 12 timer. Man skal stadig gå, hoppe eller løbe – men det bliver i mindre grupper og ikke i samlet flok. Og man skal selvfølgelig overholde de regler og retningslinjer, der gør sig gældende i september.

Gennem dagen vil der være opdateringer på Stafet For Livet – Tårnbys facebookside, og der vil – ligesom der plejer – også være åbningstale, lysceremoni og afslutningstale, som alle bliver live-streamet.

Man kan stadig tilmelde sig som hold eller tilmelde sig det åbne hold på egen hånd, hvis man ikke er en del af en gruppe, der deltager sammen. Prisen og det gode formål er de samme som altid: 100 kroner per voksen og 50 kroner for børn. Pengene går til Kræftens Bekæmpelse. Du kan også stadig købe lysposer, der bliver tændt til lysceremonien.

I Dragør er årets stafet aflyst. Stafetten er blevet afholdt hvert år på Dragør Skole siden 2013 og skulle have været afholdt d. 13. og 14. juni 2020.

Stafet For Livet er et døgn, hvor der sættes fokus på kræftsagen, kæmpes sammen og hvor man fejrer livet. Det er en anledning til at mindes dem, vi har mistet, og give håb til dem, der kæmper. Stafet For Livet er fællesskab, oplysning og indsamling – for kampen mod kræft.

Seneste artikler

 

Fik du læst?