Amagers fodboldklubber skal spille sæsonen færdig til sommer – måske…

Hvis sundhedsmyndighederne og de politiske beslutningstagere giver grønt lys, skal Dragør Boldklub (DB) spille de resterende 13 kampe i Serie 1 under Københavns Boldspil Union (KBU) efter d. 8/6.

Der venter forhåbentlig Dragør Boldklub en række dramatiske oprykningskampe i løbett af sommeren. Foto: AmagerNyt

DB fører i øjeblikket rækken, og havde KBU på sit ekstraordinære bestyrelsesmøde tirsdag aften besluttet at aflyse anden turneringshalvdel, kunne man i princippet havde ladet champagnepropperne spring og fejre en “skrivebordsoprykning”.

Således blev det (heldigvis) ikke, og i stedet skal man nu forberede sig på, at de 13 kampe skal afvikles fra midt i næste måned, hvilket altså giver et meget komprimeret sommerprogram.

DB’s cheftræner Henrik Gundersen er glad for, at turneringen trods at bliver spillet, men på den anden side mangler han svar på en del spørgsmål.

“Det bliver et meget komprimeret program, og og hvis det lykkelige skulle ske, at vi rykker op, får vi så godt som ingen forberedelestid til at spille i københavnsserien. Det er eksempelvis et problem at hente nye spillere. Derudover kan det også blive svært at bruge de spillere, som har familie og skal på ferie i den periode, hvor der normalt ikke spilles fodbold”, siger Henrik Gundersen til AmagerNyt.

Henrik Gundersen (th) er i tvivl om, hvorvidt det er den rigtige løsning at afvikle den resterende del af turneringen. Foto: AmagerNyt

To forudsætninger skal opfyldes først

Der er dog hele to væsentlige forudsætninger, som skal opfyldes, før fodbolden atter kan rulle på Amager: For det første skal forsamlingsforbudet hæves fra de nuværende 10 personer, og for det andet skal der ske en lempelse af de forskellige retningslinjer, som myndighederne har udstukket for amatørsport i Danmark.

“Vi fortsætter så snart myndighederne tillader dette frem til start juli, og afvikler den resterende del af turneringen fra medio august og slutter primo september. Sæsonstart efterår vil blive medio september måned. Hvis myndighederne IKKE giver mulighed for at spille turneringsfodbold fra medio juni måned, så aflyses alt”, hedder det på DBU Københavns hjemmeside.

Torsdag og fredag i sidste uge afholdt DBU København’s turneringsafdeling en række møder med et bredt repræsentativt udsnit af de københavnske klubber. Formålet var at få tilkendegivelser omkring sportslig afvikling af turneringen, samt om der var vilje til at spille kampe, hvilket altså viste sig at være et klart ønske. En sportsligt retfærdig afvikling af de resterende kampe har været en vigtig medspiller for DBU Københavns bestyrelse.

“Det er vigtigt for bestyrelsen at understrege, at vi har taget denne beslutning, da det var et klart ønske fra et flertal af klubberne. Vi er her for at spille fodbold, og det er det, vi gør, siger DBU Københavns formand, Jesper Gradert til hjemmesiden.

Amagers øvrige klubber kan ligeledes imødese en spændende sommer, hvis de nævnte forhindringer for at gennemføre kampene ryddes af vejen.

AB Tårnby topper Danmarksseriens pulje to, med mulighed for at rykke op i 2.division, mens B1908 ligger nummer tre i samme række. Kastrup Boldklub ligger til gengæld under nedrykningsstregen i Københavnsserien, hvor man altså potentielt kan bytte plads med Dragør Boldklub.

Det er kun de rækker, hvor første turneringshalvdel er afviklet i efteråret 2019, som genoptages fra medio juni, og færdigspilles helt i august/september måned. De øvrige seniorrækker suspenderes og gennemføres ikke. I stedet kan klubberne tilmelde hold til ”Sommerbold”, som også tilbydes ungdom og børnehold, oplyser DBU København.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »