Fremad Amager fik uafgjort i genstartspremieren

Fremad Amager fik uafgjort 2-2 mod Kolding i genstarten efter coronapausen i Nordic Bet-ligaen i en underholdende kamp uden tilskuere i Sundby Idrætspark.

25-årige Reda Rabei stod for dagens detalje i Sundby Idrætspark, da han elegant lobbede bolden over Koldings målmand fra lang afstand. Det rakte dog kun til det ene point til Fremad Amager. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Trods en 2-0 føring ved pausen måtte de blåklædte spillere og træner Azrudin Valentic nøjes med det ene point, som oven i købet var tæt på at blive til et rundt nul, da Kolding noget kontroversielt fik et mål annulleret for frispark i kampens tillægstid.

Det startede ellers fortrinligt for det blåklædte hjemmehold, som indledningsvis dominerede kampen og skabte flere gode målchancer.

Specielt var franske Reda Rabei iøjnefaldende, og efter 33 minutters spil gjorde han Simon Piesinger fra Randers FC kunsten efter fra torsdagens superligakamp mod AGF.

Her scorede østrigeren nemlig med et langt, højt spark næsten fra midterlinjen, og det samme gjorde Rabei mod unge Benjamin Schubert, som for blot anden gang i sæsonen var valgt til at vogte buret for gæsterne.

“Jeg havde set, at målmanden stod langt ude, så jeg havde på forhånd bestemt mig for at prøve at sparke på mål allerede inden jeg fik chancen”, forklarede Rabei til AmagerNyt efter kampen.

Det så ikke godt ud fra målmand Schuberts ringhjørne, mens franske Rabei med det flotte lob nu har nettet fem gange i sæsonen siden skiftet til Fremad Amager i sommer.

Kort inden dommer Benjamin Helm Svedborgs pausefløjt gjorde Kristoffer Munksgaard det så til 2-0 med sit andet mål i de tre kampe, han har spillet siden vinterskiftet fra Næstved. Et flot forarbejde af kantspilleren Pierre Larsen banede vejen for en nem scoring af Munksgaard.

Kunne have lukket kampen

Norske Thor Søndergaard Lange kunne have lukket kampen med et nærgående forsøg fra kanten af feltet i starten af anden halvleg, men i stedet var det gæsternes Jeppe Hansen, som bragte fornyet spænding ind i opgøret, da han efter 64 minutters spil flugtede bolden i nettet til reducering 1-2.

Kort efter kunne Amager-drengen Lucas Engel nok engang have afgjort det hele til Fremads fordel, da han brændte en kæmpechance fra tæt hold.

Det var oven i købet hans tredje afbrænder på kort tid, men den gyldne regel om, at man skal score på sine chancer i fodbold blev nok engang sat i relief, for med et kvarter tilbage udlignede Koldings Morten Hansen efter nogen passivitet i hjemmeholdets straffesparksfelt.

Ganske imponerende var det den 26-årige højrebacks sjette sæsonscoring, og som nævnt var det yderst tæt på, at jyderne sågar havde taget alle tre point med hjem.

De hvidklædte Kolding-spillere var bedst i anden halvleg, og kun et tvivlsomt frispark i tillægstiden forhindrede en udesejr i den første kamp efter coronapausen. Foto: Martin Timm/Fremad Amager

Dommer Svedborg mente således at have set et frispark, men hans kendelse forhindrede, at lørdagens kamp fandt en vinder.

Heldigvis for Fremad Amager blev målet nemlig annulleret, og lige som i det omvendte møde fandt man ikke en vinder. Tilbage i september blev det 0-0, mens det denne gang altså var noget mere underholdende og dramatisk, selv om det på grund af corona-situationen ikke var tilladt med tilskuere i Sundby Idrætspark.

Den manglende lydkulisse og ditto opbakning til “Øens hold” forhindrede dog ikke en udmærket kamp i landets næstbedste række.

“Vi burde have vundet”

“Vi tabte to point i dag, synes jeg. Vi startede kampen godt, men jeg ved ikke ,hvad der skete til sidst. Vi havde nogle store chancer for at afgøre det i anden halvleg, men nogen gange vil bolden bare ikke ind. Vi skulle have vundet sådan en kamp, hvis vi fortsat skal drømme om Superligaen, men vi mål lære af den, og være endnu bedre næste gang. Det var svært, fordi det var den første kamp efter den lange pause, men nu er vi heldigvis i gang” sagde Rada Rabei bagefter.

Fremad Amager forbliver foreløbig på sjettepladsen i Nordic Bet ligaen med 28 point, hvilket er tre point færre end dagens modstander Kolding, som ligger nummer fire.

Fremad Amagers næste udekamp er mod FC Roskilde næste lørdag d. 6/6, mens den næste (tilskuerløse) kamp i Sundby Idrætspark er onsdag d. 10/6 mod Næstved.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »