Luft en far i Naturcenter Amager

Grundlovsdag genåbner Naturcenter Amager efter knap tre måneders nedlukning. De faste weekendaktiviteter genoplives, og du kan igen få tips og vejledning til dit besøg i naturparken.

Foto: Naturcenter Amager

Af Pia Melander Guilbert

Skal du lufte en far på Grundlovsdag? Så er det oplagt at tage til Naturcenter Amager, der netop genåbner fredag d. Juni, også kendt som fars dag. Weekendaktiviteterne genopstår, efter at have været i corona-dvale, men der vil være fokus på, at aktiviteterne foregår med afstand og i mindre grupper, så sundhedsmyndighedernes anbefalinger er opfyldt, skriver Naturcenter Amager på deres Facebook-side.

Myldrende flora

Første aktivitet kommer til at tage udgangspunkt i naturparkens myldrende flora, der kan laves til fine blomsterkort og for eksempel sendes til isolerede bedsteforældre. I kan også leje en cykel og komme ud i den vilde del af Naturpark Amager, hvor fugle og får nyder sommeren, foreslår naturcentret.

Akacietræ og lærketræ

Både ved Havneslusen og på Naturcenter Amager kan du for tiden møde et par opstillede træfacader. Det skyldes en test af forskellige typer træfacade til brug på naturparkens kommende hovedindgange og blå støttepunkter. 

Træfacaden ved Naturcenter Amager er i akacietræ, mens testen ved Havneslusen er i lærketræ.

Foto: Naturcenter Amager

Hovedindgangene bliver ved Naturcenter Amager, Asger Jorns Allé og ved Metro-stationen ved DR-Byen. De blå støttepunkter bliver ved Havneslusen, ved Byskoven, ved det mellemste fugletårn og i nærheden af det sydlige fugletårn. De skal hjælpe til at facilitere turen ud i den smukke beskyttede natur.

Frem mod skolernes sommerferie, er åbningstidspunkterne i Naturcenter Amager de samme, som inden nedlukningen:  tirsdag til torsdag: 9 – 15 og fredag 9 – 14. Weekend og helligdage: 10 – 16. mandag lukket. Fra 27. juni til 9. august er der åbent alle dage 10 – 16

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?