Studenterkørsel alligevel: ”Det er SÅ super fedt”

Mod Sundhedsstyrelsens anbefalinger har Regeringen har sammen med Folketingets partier besluttet, at årets studenter skal have lov at fejre deres eksamener med vognkørsel. Også eleverne er overbeviste om, at kørslen kan gøres forsvarlig, selvom der er alkohol under huen. AmagerNyt har talt med Sofus Thorndahl, der er elevrådsformand på Ørestad Gymnasium.

Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

Sidste weekend i juni vil gaderne atter give genlyd af lastbiler med glade studenter. Regeringen og Folketingets partier har nemlig, på trods af Sundhedsstyrelsens anbefalinger, givet tilladelse til studenterkørsel.

”For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i Coronaens tegn. Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Skrevet til statsministeren

Og det er noget, der vækker jubel hos Amagers kommende studenter. 19-årige Sofus Thorndahl er en af dem. Han er desuden elevrådsformand på Ørestadens Gymnasium og siger til AmagerNyt:

– Det er SÅ super fedt. Vi har kæmpet en del for det, skrevet breve til forskellige politikere og kontaktet statsministeren på Facebook. For vi mener godt, vi kan gøre det forsvarligt.

Det er SÅ super fedt, siger kommende student Sofus Thorndahl om at der nu kan køres studenterkørsel. Privatfoto

Egne mundstykker og små flasker shots

Af hensyn til smittetrykket skal der tages forholdsregler i forbindelse med fejringen, og de endelige regler kommer først ud i løbet af de næste par dage. Allerede nu skriver Børne- og Undervisningsministeriet dog, at fejringerne bør foregå ved, at man kun samles klassevist og holdvist – og ikke i større forsamlinger. Til translokationen vil det være muligt, at nærmeste familie også kan deltage.

I Sofus Thorndahls klasse har man allerede taget sine egne forholdsregler i forhold til den bestilte studenterpakke. 

– Vi har bestilt små flasker med shots i stedet for en stor. Ølbongen er også droppet, og så får alle hvert deres mundstykke, når der er noget, hvor man skal drikke af samme flaske, fortæller han.  

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?