Svenske turister må godt gøre kort ophold i Danmark

Den danske grænseåbning 15. juli gælder for indrejsende fra Tyskland, Norge og Island, men svenske turister kan allerede nu rejse ind i Danmark, bare de kan bevise, at de er på vej et andet sted hen.

Foto: CPH

Af Pia Melander Guilbert 

Sverige var ikke med, da det blev besluttet at åbne grænserne for indrejsende turister d. 15. juni. Det gjaldt kun Tyskland, Norge og Island, men faktisk kan svenske turister allerede gøre holdt i Danmark, bare det sker, fordi man skal videre på ferie i et andet land. Det skriver Berlingske Tidende. 

Ingen unødige ophold

Svenskerne kan for eksempel krydse grænsen, hvis de skal med fly videre fra Kastrup eller vil køre til Hamborg.

”For personer med fast bopæl i Tyskland eller de nordiske lande (Sverige, Norge, Finland og Island) anses det for anerkendelsesværdigt at foretage transit gennem Danmark med henblik på ferieophold uden for Danmark,” citerer Berlingske Tidende fra politiets hjemmeside, og rigspolitiets pressekontakt bekræfter:

”Jo man må godt rejse fra Sverige via transit i Kastrup og videre på ferie i for eksempel Grækenland, når man har fast bopæl i Sverige.”

Man skal dog anvende kortest mulige rejserute, bør ikke gøre unødigt ophold eller udvise sygdomstegn.

Diskrete regler 

Berlingske Tidende oplyser, at disse regler har været gældende siden slutningen af maj. De er dog yderst diskret præsenteret, både på Udenrigsministeriets og politiets hjemmeside, og der blev heller ikke talt om det ved seneste pressemøde med præsentation af grænseåbningen. 

Ifølge Berlingske Tidende kan Rigspolitiets pressekontakt ikke oplyse, om der vil blive ført kontrol med, at personer, der rejser ind på transit, også rejser ud af landet, eller om en tur fra Sverige til for eksempel Hamborg vil kunne inkludere en overnatning.

Danske turister der rejser til Sverige anbefales foreløbigt ”kraftigt” at holde 14 dages karantæne efterfølgende.  

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Udflugt og spaghetti

Onsdag 22. september kl. 10 holder Sundby Kirke på Amagerbrogade udflugt til Amagermuseet. I Solvang Kirke på Remisevej fra kl. 17 er der spaghettigudstjeneste med

Læs mere »