Biblioteket anbefaler: Hr. Morris Lessmore

Børnebibliotekar Kian Kestler anbefaler Hr. Morris Lessmores blændende, bevingede bøger af William Joyce. En billedbog for alle bogelskere over 5 år – også de voksne.

Historien om Morris Lessmore er historien om et helt liv med kærligheden til ord og bøger.

Morris Lessmore sidder på sin en balkon og skriver i sin dagbog. Pludselig rammer en storm, der blæser bogstaverne ud af dagbogen og Morris ned fra balkonen. På sin vej gennem byen møder han en kvinde, der flyver forbi, båret af flyvende bøger. Hun smider en af bøgerne ned til Morris og bogen fører Morris til et bibliotek. Bøgerne taler med Morris, og han bliver i biblioteket og tager sig af bøgerne. Han reparerer dem, når de er gået i stykker, og deler historierne med folk fra byen, der besøger biblioteket.

Mange år senere har Morris, nu som en gammel mand, skrevet bogen om sit liv, og han forlader biblioteket. De flyvende bøger hvirvler om ham, og Morris bliver ung igen. Han flyver væk, båret af bøger ligesom kvinden han mødte efter stormen.

Netop da ankommer en ung pige. Hun sætter sig ned på bibliotekets trin og begynder at læse Morris’ bog, mens de flyvende bøger samles rundt om hende.

Historien om Morris Lessmore er historien om et helt liv med kærligheden til ord og bøger.

“Du skal læse denne billedbog, fordi det er en helt vidunderlig billedbog. Den fortæller så fint, om hvad bøgerne og biblioteker kan, hvordan man kan forsvinde i bøgernes verden. Den har en stemning af ro og viser den kærlighed man kan have til bøger.

Denne fantastiske billedbog er også lavet til en kortfilm, der har vundet flere priser, blandt andet en Oscar for bedste kortfilm i 2012.”

Se filmen her: https://youtu.be/3C14VKeGyuk

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?