Nu kan du endelige besøge Amagermuseet igen

Endelig kom turen til Amagermuseet som fra i dag slår porten op og igen byder gæster velkommen. Traditionen tro er der nye udstillingsrum at besøge, og i år sætter Amagermuseet fokus på fastelavnstraditionerne i Dragør. Det er nemlig 50 år siden at ”Fastelavnsforeningen af 1970” blev etableret i Dragør.

Foto: AmagerNyt

Fejringen af fastelavn er en gammel tradition i Store Magleby og Dragør. Oprindeligt fejrede hollænderbønderne i Store Magleby fastelavn med tøndeslagning til hest. Gårdejerne red i optog og besøgte hinandens gårde. De sang skålsange og drak punch. Derefter red de til tønden og sluttede dagen af med fest og dans. I mange år bar fastelavn i Dragør præg af karnevalsoptog med pyntede vogne og folk i kostumer. Det var en folkefest, arrangeret af forskellige lokale foreninger.

Foto: Museum Amager

I flere perioder blev fastelavn slet ikke fejret. Traditionerne er forskellige og formidles af ”Foreningen Vennekredsen” i Store Magleby og ”Fastelavnsforeningen af 1970” i Dragør. Et af Nordgårds udstillingsrum fortæller om de forskellige traditioner. Der er gamle filmklip fra Dragør og et interessant interview med de to foreningsformænd, som fortæller om det gode og venskabelige forhold der er mellem dem.

De fire museumsgrise glæder sig også til at få besøg og vi arbejder på højtryk på at færdiggøre gedefolden. Gederne er nemlig ikke ankommet endnu. De skal først føde deres kid, inden de ankommer til museet. Det sker i slutningen af juni!

Foto: Museum Amager

Åbningstider:

  • Juni: onsdag til søndag 12-16
  • Juli: tirsdag til søndag 12-16
  • Sommerferieaktiviteter: 7. juli til 2. august 12-16

Du kan læse mere på museets hjemmeside her: www.museumamager.dk

 

Seneste artikler

Luftkrig over Amager

Der var konfrontationsstemning, da Københavns Lufthavn fortalte om sine udviklingsplaner ved et nabomøde i den forgangne uge.

 
 

Fik du læst?