Politiet: Erhvervsmænd fra Amager er bagmænd i svindelsag for 350 millioner kroner

En 38-årig og en 34-årig mand betragtes af bagmandspolitiet som de egentlige bagmænd i en enorm svindelsag.

Yderligere to personer er nu draget ind i en omfattende sag om moms og skattekriminalitet. Det skriver Danmarks Radio på sin hjemmeside dr.dk.

En større svindelsag har angiveligt indbragt bagmændene ca. 350 mio.kr. Modelfoto

De to mænd – en 38-årig og en 34-årig mand – betragtes af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet, SØIK, som de egentlige bagmænd i en enorm svindelsag, der handler om skatte- og momssvindel og hvidvask for 350 millioner kroner.

De to erhvervsmænd er ifølge selskabsregistret begge fra Amager, hvor de er aktive inden for blandt andet ejendomsudvikling og konsulentvirksomhed.

Men ifølge politiet har de altså også været bagmænd i et enormt svindelnummer, der har hevet store beløb ud af de offentlige kasser ved snyd med fiktive fakturaer og også gjort sig skyldige i ulovlige pengeoverførsler til udlandet.

Det kom ifølge dr.dk frem på et grundlovsforhør i Københavns Byret fredag formiddag.

Bagmændene har ifølge politiet udført et enormt svindelnummer, der har hevet store beløb ud af de offentlige kasser ved snyd med fiktive fakturaer. Foto: presse-fotos.dk

Hvidvask

De to mænd blev anholdt torsdag formiddag.

Da sagen fredag blev fremstillet for en dommer, havde SØIK valgt udelukkende at fokusere på forhold, der vedrører hvidvask.

“Jeg skal lige gøre opmærksom på, at de to mænd er sigtet for grov skatte- og momssvindel. Men det er ikke noget, vi fremstiller dem for i dag. Så det er ikke sådan, de ikke eksisterer. Men for nemheds skyld tager vi udgangspunkt i de her sigtelser”, lød det fra den ene af Bagmandspolitiets to anklagere, Nathalie Elias.

Af sigtelsen fremgår, at mændene ifølge politiet reelt har kontrolleret tre selskaber, som på kun 14 måneder sendte omkring 350 millioner kroner til udlandet gennem betalingsplatformen Inpay, hvorved de blev hvidvasket.

Begge mænd nægter sig skyldige.

Straksdommen

Sagen om skatte og momssvindel og hvidvask for 350 millioner kroner nåede første gang offentligheden, da SØIK i starten af juni ransagede 22 adresser og anholdt seks personer i sagen.

Dagen efter blev der givet to historiske straksdomme til 47-årige Christian Bahl og 62-årige Peter Henrik Bendixen, som begge tilstod have været med til at hvidvaske de mange millioner kroner.

Christian Bahl fik en dom på fem års fængsel, mens Hans Peter Bendixen fik to års fængsel.

Seneste artikler

 

Fik du læst?