På troldeventyr i Kongelunden

Fredag aften var der fest i Kongelunden som en hyldest til alle de frivillige, der har hjulpet kunstneren Thomas Dambo med at lave kæmpetrolden Bjarne Cirkelsten. Bjarne Cirkelsten er lavet af genbrugsmaterialer, og du må selv finde ham ved at gå på skattejagt. Linket er gemt i artiklen.

Bjarke Cirkelsten blev færdig fredag aften og er klar til at blive fundet. Men den store mand er godt gemt og du skal på jagt med koordinater for at finde ham. Foto: AmagerNyt

Af Pia Melander Guilbert

1000 arbejdstimer. Så lang tid vil kunstneren Thomas Dambo skyde på, at han sammen med cirka 150 frivillige har brugt på at skabe sit nyeste værk, kæmpetrolden Bjarne Cirkelsten, som du kan finde et hemmeligt sted i Kongelunden.

Thomas Dambo er en af den slags kunstnere, der er mere kendte ude i verden end hjemme Danmark. Han har lavet skulpturer i blandt andet Mexico, Kina, Chile og Belgien og har et team på otte fastansatte. Fokus i hans skulpturer er, hvordan vi kan genbruge skrald, og han er især kendt for sine trolde, hvoraf Bjarne Cirkelsten er nummer 61.

Manden bag “Amagertrollen” ved navn Bjarke Cirkelsten, og mange andre skulpturer, er kunstneren Thomas Dambo som, ifølge eget udsagn, er mere kendt ude i verden end han er i Danmark. Foto: AmagerNyt

Ti trolde til Danmark

Op til corona-krisen arbejdede Thomas Dambo på et projekt i Puerto Rico, men måtte så tage hjem, og da han ikke er typen, der kan sidde stille, besluttede han at donere ti trolde til Danmark. Bjarne Cirkelsten er nummer to. Første trold er Kaptajn Nalle, der befinder sig i Nordhavn. De frivillige, der har deltaget i det på mange måder store og ret beundringsværdige projekt, har Thomas Dambo fundet på facebook. En del af dem er udlændinge, der har hørt om Dambo i andre forbindelser.

Frivillige fra hele verden

Vi møder blandt andet Julian fra New York, der selv er kunstner og har fulgt Thomas Dambo på flere af hans rejser, men også engelske Will, der er møbelsnedker og har boet i Danmark i halvandet år. Han fortæller, at han netop havde fået job, inden Danmark lukkede ned på grund af corona, og så blev han fyret.

Julian er fra New York og er en af den mange frivillige som har hjulpet med at bygge Bjarke Cirkelsten. Foto: AmagerNyt

Will havde hørt om Thomas Dambos projekt og tænkte, at der nok godt kunne være brug for en møbelsnedker. De sidste ti dage har han derfor haft arbejdsplads Bjarne Cirkelsten i Kongelunden, og det har været fantastisk oplevelse, fortæller han.

Will kommer fra England, er møbelsnedker og ligeledes en af de mange frivillige som har været med til at bygge Amagers nye skovtrold. Foto: AmagerNyt

Tag på skattejagt

Til hver af Thomas Dambos trolde hører et skattekort, som du kan finde på www.trollmap.com Følger du kortet, der fører frem til Kaptajn Nalle, bliver du sendt ud på en smuk naturoplevelse, der til sidst afslører den store trold, som godt nok kan ses her i på billederne, men alligevel bør opleves i virkeligheden. 

Læs mere om kunstner Thomas Dambo og hans troldeunivers på https://thomasdambo.com/

Seneste artikler

 

Fik du læst?