Singleaktuelle Adam Seuba spillede Dire Straits som 2-årig

Med singlen ”I Will Always” står Adam Seuba fra Dragør over for sit professionelle gennembrud. Adams råd til andre unge, der drømmer om en musikkarriere, er, at de skal finde deres egen stil og stole på den.

“I Will Always” hedder Adam Seubas single, der er udkommet på managementet Boarder Breakers

Af Pia Melander Guilbert

Allerede som toårig tog Adam Seuba de første spæde skridt ind i musikkens verden. Eller spæde og spæde. Blebarnet greb sin fars guitar og prøvede at spille Dire Straits.

– Min far havde flere guitarer. De lå rundtomkring i huset, og jeg ville gerne være lige så sej som ham, husker den nu 20-årige Adam, der er født og opvokset i Dragør og netop nu aktuel med sin første single ”I Will Always”.

Skrev sine følelser ud som tiårig

En meget ung Adam Seubader er blevet bidt af musikken

Man kan godt sige, at Adam var tidligt ude. I en alder af syv begyndte han at spille i band gennem Dragør Musik og Kulturskole. Han optrådte til diverse arrangementer, og som tiårig skrev han sin første sang.

– Da havde jeg netop mistet min morfar, og det triggede mig, at jeg kunne skrive mine følelser ud.

Nu begyndte Adam også at stå alene på scenen med sin guitar og spille sine egne sange, men:

– Som 15-årig besluttede jeg at tage en pause. Da ville jeg bare gerne være sammen med mine venner og spille fodbold, fortæller Adam, der siden genfandt glæden ved musikken, da han kom i gymnasiet.

Mødet med kendt producer

Med sine forældres opbakning besluttede Adam at satse på en karriere som sanger.

– I Dragør kender alle jo mere eller mindre hinanden, og gennem en af mine venner stødte jeg på produceren Carsten Krøyer, der også bor herude. Han blev min mentor, men Carsten er også en meget travl mand, så han sagde, om jeg ikke bare kunne sende ham det, når jeg havde noget, og så ville han svare tilbage, hvis det var noget at gå videre med.

Pressfoto i forbindelse med singlen “I Will Always”

Adam sendte løs. Carsten Krøyer svarede ikke. Indtil en sommerdag for tre år siden. 

– Jeg havde lige sendt ham et nummer, og fem minutter senere svarede han, at der var et potentiale, og at vi nu skulle til at arbejde rigtig sammen.

Inspirationen fra ungdomsklubberne

Pop med referencer til elektronisk undergrund. Sådan beskriver Adam Seuba den stil, han sammen med producer Carsten Krøyer er nået frem til. Singlen ”I Will Always” er udkommet på managementet Boarder Breakers, der huser flere store navne, blandt andet Infernal, og har en ambition om, at artisterne skal have format til internationalt gennembrud. 

– Indehaver Michael Guldhammer er hele hjernen bag mit gennembrud, konstaterer Adam Seuba, der ved siden af sin egen musikkarriere underviser børn og unge på Dragørs ungdomsklubber.

– Det er dejligt at have muligheden for at lære fra mig, og jeg bliver samtidig selv inspireret af at være sammen med dem og høre deres historier.

Adam Seuba har flere år sunget til Stafet for Livet på Dragør Skole. I år er scene rykket til Framehouse, hvor koncerten livestreames. 

Drive kan føre dig langt

Skulle Adam give et råd til andre unge, der drømmer om at bryde igennem med deres musik, er det, at de skal finde ud af, hvad de selv vil og kan stå inde for. Og så skal de føle sig sikre på det.

– Som det er i dag, kan dit drive og din selvtillid føre dig langt, også selvom musikken ikke er super god. 

I anledning af Stafet for Livet, spiller Adam lørdag klokken 14 i Framehouse. En koncert, der livestreames. På grund af corona er der ikke ret mange koncerter i løbet af sommeren, men det betyder så, at Adam får tid til at koncentrere sig om at lave mere musik. Om fremtidsplanerne siger han:

– Der er ingen plan B. Uanset hvad der sker, vil jeg altid lave noget med musik.

Hør singlen “I Will Always” herunder:

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?