Bliv testet i lufthavnen

Gratis og uden tidsbestilling: I dag åbner et nyt testcenter i Københavns Lufthavn. Her kan danskere såvel som udlændinge, der rejser til Danmark, blive testet for corona-virus. 

På lufthavnstorvet mellem terminal 2 og 3 kan danskere og rejsende til Danmark fra i dag blive testet for corona-virus. Foto: presse-fotos.dk

Af Pia Melander Guilbert

På lufthavnstorvet mellem terminal 2 og 3 kan rejsende og danskere til Danmark fra i dag blive testet for corona-virus. Podningen tager fem minutter, og som dansk borger kan du få podesvar på sundhed.dk efter et til to døgn. Udenlandske borgere vil blive kontaktet på anden måde, hvis deres testsvar er positivt.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Tryghed i lufthavnen

Det nye testcenter er et frivilligt tilbud, og efter man er blevet testet, kan man frit rejse videre eller tage hjem.  

”Vi er glade for, at Danmark gradvist åbner sig mod omverdenen, og vi er parate til at teste danskere og rejsende, så vi kan skabe tryghed for alle, der skal igennem lufthavnen,” udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelesen

Foto: presse-fotos.dk

Hurtigt og nemt

I Københavns Lufthavn ser administrerende direktør Thomas Woldbye frem til, at danskere og rejsende til Danmark kan blive testet for corona-virus i lufthavnen.

”Som lufthavn vil vi gerne bidrage til at sikre en stærk indsats for at begrænse smittespredning i Danmark. Det er derfor glædeligt, at myndighederne har taget dette initiativ, og at vi nu kan tilbyde de rejsende at blive testet for corona-virus hurtigt og nemt i lufthavnen,” siger Thomas Woldbye.

I tilfælde af et positivt testsvar opfordres du til at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for selvisolation og kontaktopsporing. Centret har foreløbigt åbent alle dage fra 9 til 16 og er bemandet med personale fra region Hovedstaden.

Seneste artikler

 

Fik du læst?