98 tegninger til Dronning Margrethe – To af dem er fra Dragør og Tårnby

I dag åbnede Dronning Margrethe en særlig kunstudstilling i Riddersalen på Christiansborg. Tredjeklasses-elever fra Dragør Skole og Korsvejens Skole var blandt kunstnerne.

Dronning Margrethe beundrer her det flotte, sprudlende fejringsværk lavet af 3.B på Korsvejens Skole. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

Af Pia Melander Guilbert

19 eventyrlige og kunstneriske øer er nu opstillet på midten af Riddersalens sorte og hvide gulv. Her kan besøgende nu gå på opdagelse i en labyrint af kreative udfoldelser lavet til Dronning Margrethe af tredjeklasses-elever fra Danmarks 98 kommuner.

De mange forskellige værker er skabt efter frie fortolkninger under temaerne ”Dronningen” og ”Vartegn fra min kommune”. Selve udstillingen er blevet til i samarbejde med børne-tv-vært, forfatter og kunstner Shane Brox.

Foto: Keld Navntoft, Kongehuset ©

3. A på Dragør Skole og 3.B på Korsvejens Skole er nogle af de heldige, der er blevet udvalgt til at lave et kunstværk til dronningen. Og på de billeder Kongehuset i dag har lagt ud fra åbningen af udstillingen, kan man se Dronning Margrethe beundre maleriet fra Korsvejens Skole. Det er noget,der gør borgmester Allan S. Andersen stolt, skriver han i et facebookopslag.

3.A på Dragør Skole har malet dette kunstværk til Dronning Margrethe i anledning af 80-årsdagen.

Børnenes værker er fremført på papir og indrammet i smalle, sorte rammer, der er ophængt på speciallavede foldeskærme i egetræ. Foldeskærmene, der er snedkereret i Kongehusets Værkstedshus, har fået kulørte omslag, der er skåret til efter motiverne hav, sol, busk, by og sky, som er inspireret af kommunernes omgivelser, og som alle kommunerne har til fælles

Seneste artikler

 

Fik du læst?