Coronasmitte på fly til København

Flere passagerer, der har været ombord på et fly til København 6. juni, er konstateret smittede med corona-virus. Styrelsen for Patientsikkerhed er nu i gang med at opspore de øvrige passagerer fra flyet.

Foto: Pakistan Airlines

Af Pia Melaner Guilbert

Seks personer, der har været ombord på et fly fra Islamabad i Pakistan til København 6. juni er konstateret smittede med corona-virus. Heraf har fire af de smittede smitsomme, mens de var ombord på flyet. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Afstand og håndhygiejne stadig vigtig

Styrelsen er nu i gang med at opspore andre passagerer fra flyet, der har siddet i nærheden af de fire smittede.

“Vi arbejder på at stoppe smittekæderne, så virussen ikke breder sig yderligere. Vi har derfor fået udleveret passagerlisterne fra flyselskabet, og er i gang med at tage kontakt til personer, der har siddet i nærheden af de smittede på flyet, ” forklarer Anette Lykke Petri, der er konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed. Hun understreger, at denne sag er et godt eksempel på, hvorfor man stadig skal huse at holde afstand oghave god håndhygiejne:

“COVID-19 er meget smitsom, og man kan være smittet uden selv at være klar over det. Derfor kan der gå mange dage, fra en person bliver smittet, til man bliver testet positiv, og i den periode kan man nå at smitte andre.”

Test og karantæne

Nyheden onde seks smittede kommer netop som lufthavnen har fået sit nye smittecenter, hvor danskere og udlændinge på vej til Danmark kan blive testet for corona-virus. Personer, der har været ombord på flyet fra Pakistan (flynummer PK8771) opfordres nu til at lade sig teste. Kommer man hjem fra rejse i udlandet, opfordres man stadig til at holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i pressemeddelelsen.

Læs mere om lufthavnens nye smittecenter her: https://www.amagernyt.dk/2020/06/15/bliv-testet-i-lufthavnen/

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?