Friluftsrådet giver tilskud til Dragør i en coronatid

I alt 39.800 kr. i tilskud til udstyr, der gør det muligt for flere skoleklasser at flytte undervisningen ud i naturen. Det har Friluftsrådet valgt at give Dragør Kommune i en corona-tid.

Morten Christensen er en af de to projektledere, som arbejder på Kongelundsfortet Outdoorcenter. Outdoorcenteret arbejder tæt sammen med Dragør Ungdomsskole og er i denne periode også med til at varetage undervisningen af skoleklasserne fra Dragør.

Mest mulig undervisning skal foregå udendørs. Sådan lød anbefalingen, da skolerne efter påske åbnede for de yngre årgange og den 18. maj 2020 for de ældre årgange. Og det er noget, som Dragør Kommunes Ungdomsskole har rigtig stor erfaring med – friluftsliv og -aktiviteter, som man kan lære af.

”Corona-situationen har givet ny luft under vingerne til udeundervisning af store og små i vores skoler,” siger borgmester Eik Dahl Bidstrup: ”Og her har der for eksempel været et fantastisk samarbejde mellem vores tre skoler og Ungdomsskolen.”

Som følge af den ekstraordinære corona-situation har alle klasser i Dragør Kommune haft forløb med Ungdomsskolen hver uge frem til sommerferien.

Friluftsrådet udlodder midler

Ungdomsskolen har i den forbindelse søgt Friluftsrådet og fået penge til ekstra grej og undervisningsmaterialer i en corona-tid.

Leder af Ungdomsskolen Christoffer Søe siger om baggrunden for ansøgningen: ”Flere klasser har mulighed for at komme ud i naturen, og lærerne og pædagogerne har ganske enkelt lettere ved at planlægge ture i naturen, når der er grej til dem og undervisningsmaterialer, der er til at gå til.”

Han fortsætter: ”Det er vigtigt, at både grej og undervisningsmaterialer giver mulighed for at skabe og udfolde elevernes nysgerrighed. Vi køber derfor udstyr, som eleverne kan bruge til både at indfange, undersøge og fordybe sig i naturen.”

Krible-krable og timer i det Maritime Hus

Ønskesedlen til udstyr er lang. For at nævne nogle eksempler: Sigtenet, gennemsigtige 5 liters spande, fiskenet i børnestørrelse, linsedåse, bestemmelsesduge til sø og vandløb, til sten, til skoven, til biller og kryb og til dyrespor, dyreknogler af fisk, frø og fugl osv.

Alt sammen er og skal i brug, når Ungdomsskolen og skolernes lærere underviser i ’Krible-krable’, og eleverne har timer i det fri, for eksempel ved Det Maritime Hus i Dragør Havn.

”Det gode er, at udstyret også fremadrettet vil indgå som en del af vores grejbank til brug for kommunens skoler,” slutter Christoffer Søe.

Seneste artikler

 

Fik du læst?