Nye hestekræfter i Tårnby

Tårnby har fået nye hestekræfter i form af 14 flotte politiheste som er installeret med bed and breakfast på Strandgården Hestepension på Nøragersmindevej.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen hilser på de nye “borgere” på Strandgården. Foto: Tårnby Kommune

Det er planen at de 14 politiheste får selskab af yderligere 6 heste så der i alt er 20 disponible politiheste på Strandgården Hestepension hvor ejeren Rikke Amann står for forplejning og hestenes ophold.

Hestene skal i princippet kunne bruges i hele landet – fx ved større begivenheder. Det var fx planlagt, at de skulle have været en tur til Sønderjylland i forbindelse med de desværre aflyste festligheder i anledning af 100 året for Genforeningen i 1920.

Det meste patruljering sker i og omkring København, herunder selvfølgelig også i Tårnby og Dragør hvor man ofte kan hilse på det ridende Politi i gaderne.

Foto: AmagerNyt.dk

Når det kommer til træning af politihestene er det til gengæld i området omkring Nøragermindevej det foregår. En væsentlig del af træningen er bl.a. at hestene skal vendes til mange mennesker og høje lyde, så de ikke bliver bange i en tilspidset situation.

Det er uddannede politibetjente, som også selv har en baggrund som ryttere, der står træning og oplæring – og selvfølgelig patruljering. 

Hestene har særdeles fine forhold, herunder en helt ny træningshal på Strandgården, skriver Tårnby Kommune i en pressemeddelelse i forbindelse med at Tårnbys borgmester Allan S. Andersen besøgte Strandgården.

Borgmesteren sagde efter besøget:

“Det er meget glædeligt, at politihestene har fået ophold her i Tårnby. Vi ligger strategisk og logistisk helt perfekt til opgaven. De meget fine lokale forhold på Strandgården er medvirkende til, at dette med sikkerhed bliver en succes – både for Tårnby og resten af landet. Jeg havde selv et møde med ‘Politihestenes Venner’, da jeg tiltrådte som borgmester. Dengang drøftede vi muligheden for netop at få politihestene til Tårnby – så også derfor glæder det mig, at de nu er her. Jeg håber alle vil tage godt imod vores nye indbyggere.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?