Framehouse bag nyt og anderledes erhvervsfællesskab på Amager

Der er behov for et helt nyt og aktivt erhvervsfællesskab på Amager efter Covid-19. Vi skal tænke strategisk og få virksomheder og start-ups mere involveret i fællesskaber. Det kræver action nu, beslutsomhed og ”drive” til, at ville gøre en forskel, for der er et stort behov for at få virksomhederne ud af starthullerne nu – efter corona-nedlukningen af samfundet, udtaler Martin Kvist-Madsen, Direktør for Framehouse i Dragør.

Direktør Matin Kvist-Madsen´s vision for Framehouse er ikke blot et kontorfælleskab for Dragørs virksomheder men en videns- og social hub for hele Amagers erhvervsliv. Foto: Framehouse

På Amager findes der en meget stor koncentration af virksomheder, der arbejder tæt sammen med lufthavnen – samt en lang række kreative mindre iværksættervirksomheder, men der er begrænset vidensdeling, tilhør og sparring blandt lokale virksomheder. Jeg syntes Amagers samlede fokus på kultur, erhverv og turisme er kraftigt underprioriteret.

Framehouse ønsker i samarbejde med kommunerne at sætte turbo på en lang række erhvervsaktiviteter og åbner derfor Erhvervsfællesskabet ”FrameMember”

Framehouse har i denne uge 1-års jubilæum. Huset satte med åbningen for et år siden, nye standarder for, hvordan et ”kontorbyggeri” kan se ud. Bygget helt i træ og screenet til DNGB guld, tegnet af Schmidt, Hammer Lassen Architects og færdiggjort juni 2019.

“Vi ønskede at skabe et fællesskab for virksomheder i Dragør, hvor huset er placeret, men det gik hurtigt op for os, at vi ikke blot skal være et kontorfælleskab for Dragørs virksomheder men en videns- og social hub for hele Amagers erhvervsliv – da der ikke findes noget tilsvarende og behovet herfor er kæmpestort” fortsætter Martin Kvist-Madsen.

Foto: Framehouse

Huset bliver åbnet for Amagers virksomheder.

I Framehouse tror man på, at fremtidens arbejdsplads ikke er et domicil med et enkelt firma. Der er behov for samhør, netværk – og for at facilitere netværk, viden og vidensdeling, debatter og kulturelle arrangementer.

“Store og små virksomheder skal kunne mødes over en kaffe uformelt i Framehouse – og huset skal rumme, at være hub for virksomheder, der kommer fra Jylland til lufthavnen for møder i lufthavnen, men vi skal kende dem alle og facilitere ”matchmaking” blandt vores gæster. Man betaler et årligt gebyr (red. kr. 5.000 + moms) og har med det, fri adgang til huset, kaffen, aktiviteterne og sparringen.

Vi håber at kunne være med til, at få lokale virksomheder og iværksættere i tale, bibringe viden og rådgivning – og få dem ud over stepperne, til gavn for hele Amager”, slutter Martin Kvist-Madsen

Foto: Framehouse

Kom til åbent hus i Framehouse

Framehouse holder åbent hus på torsdag den 18. juni fra kl. 15-17, hvor man blandt andet kan høre mere om Erhvervsfælleskabet.

Hvor: Framehouse, A.P. Møllers Allé 43 B, 2791 Dragør (se kort her)

Hvornår: Torsdag den 18. juni fra kl 15-17

Læs mere om Framehouse på deres hjemmeside her