Lufthavnen uddanner unge med kognitive handicap

Seks unge med kognitive handicap har de sidste to år passet lufthavnens grønne områder som en del af Grøn Service Flexuddannelsen. I dag modtager de færdiguddannede unge deres eksamensbevis hos Glad Fonden. 

Seks unge modtager i dag deres eksamensbevis efter at have passet lufthavnens grønne områder i to år. Foto: Copenhagen Airport.

Af Pia Melander Guilbert

Alle kan noget. Ofte handler det om at få en chance og lidt ekstra hjælp for at lykkes. Det er udgangspunktet for Grøn Service Flex-uddannelsen, der er opstået på initiativ fra Glad Fonden og rettet mod unge med kognitive handicap. 

Som en del af uddannelsen har seks unge de sidste to år haft til opgave at arbejde sammen om at passe lufthavnens grønne områder. I dag får de bevis for deres kompetencer inden for vedligeholdelse af beplantninger og udearealer i lufthavnsområdet. Det skriver Copenhagen Airport på sin facebookside.

Ud over at passe de grønne områder, har de unge blandt andet skulle lært at samarbejde. Foto: Copenhagen Airport.

Kan mere end de tror

Glad Fonden opstod i 1999, hvor TV-Glad gik i luften med verdens første Tv-station for og med udviklingshæmmede. I dag er Glad Fonden en erhvervsdrivende fond, der med sine 320 ansatte og 150 elever er vi en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder. 

Afdelingsleder for Airside Support i Københavns Lufthavn udtaler i forbindelse med forløbet:

”Det har været helt fantastisk at følge de unge og opleve, at når de får en chance, så kan de meget mere, end de tror.” 

Seneste artikler

 

Fik du læst?