Mindst 16 smittede efter flyvning fra Pakistan

Smitteopsporings-metoden vækker kritik, efter et fly fra Islamabad til København 6. juni viste sig at have corona-smittede om bord. Mindst 16 passagerer er nu smittede.   

I alt 18 er nu konstateret smittede med covid-19 efter flyvning fra Pakistan 6. juni

Af Pia Melander Guilbert   

Alle havde et anerkendelsesværdigt formål, og ingen viste synlige tegn på sygdom. Derfor lod politiet i paskontrollen i Københavns Lufthavn samtlige af de 318 passagerer på en flyvning fra Pakistan til København 6. juni slippe gennem kontrollen. Nu er mindst 16 smittede med corona-virus og yderligere to er smittede efter kontakt med passagererne. Det skriver Berlingske Tidende i dagens avis.

Benstræk og en tur på toilettet

”Det er jo ikke sikkert, at de smittede har siddet ned under hele flyvningen. De kan have rejst sig for at strække benene, og det er nok også sandsynligt, at de har været en tur på toilettet,” udtaler virusprofessor Allan Randrup Thomsen til Berlingske med henvisning til, at turen fra Pakistan til Danmark varede over syv timer.

Han bakkes op af lektor i virologi, Troels Høyer Scheel fra Københavns Universitet:

“Med den strategi vi har, vil det være oplagt at teste alle om bord på flyet, når de nu har siddet tæt i lang tid. Om ikke andet for at lære noget om smittespredningen, når vi nu fremadrettet åbner for flytrafikken i Danmark,” siger han til Berlingske Tidende.

Siden i mandags er alle, der ankommer til Københavns Lufthavn, blevet tilbudt en gratis covid-19-test.

Ingen mundbind

Siden mandag har det været obligatorisk at gå med mundbind i Københavns Lufthavn, og alle passagerer, der ankommer til Danmark tilbydes nu en frivillig covid.19-test i lufthavnens testcenter. Sådan var det ikke 6. juni, hvor kontrollen udelukkende bestod i et par spørgsmål i paskontrollen, og ingen bar mundbind om bord på flyet    

Seneste artikler

 

Fik du læst?